Najveći interes kandidata za načelnika u općini Velika; još je veći broj onih s listama za Općinsko vijeće

Autor: D.K.

Od svih pet općina u Požeško-slavonskoj županiji Velika će kako sada stvari stoje imati najviše kandidata za načelnika općine ali i onih koji će biti na različitim listama uz želju postati članovi Općinskog vijeća, uz političke stranke i nezavisne liste. Svi će oni istaći svoje kandidate za predstavničko tijelo, članove Općinskog vijeća pred kojim u naredne četiri godine neće biti nimalo lak zadatak zbog puno toga, o čemu će se kasnije pisati.

Ne tako davno HDZ je sa svojim, kakvim takvim kandidatom, protekle lokalne izbore dobivao glatko, a isto tako i većinu u Općinskom vijeću. Prema svemu sudeći tako u budućnosti neće biti. Je li toliki interes pojedinaca za načelnika općine i općinske vijećnike s više različitih lista rezultat (ne)rada bivšeg načelnika Vlade Bobana i aktualnog predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Velika ostaje za vidjeti o čemu će se moći nešto više govoriti već nakon 16.svibnja 2021. godine, prvog kruga na lokalnim izborima.

Krenimo redom. HDZ je kao svog kandidata za općinskog načelnika predstavio koji će biti u osobi Darija Ivkovića. Kandidaturu kao nezavisni istakao je Robert Hofman koji će imati i svoju listu za Općinsko vijeće. Bilo je i za očekivati da će kakav takav Domovinski pokret u koaliciji s MOST-om imati svog kandidata i to Draženka Kljajića koji će najvjerojatnije i biti nositelj njihove liste za Općinsko vijeće. Za sada je to sve od kandidata, a ne bi se čudili da se pojavi još neki poput HSP-ovog koja stranka kao da se budi na ovim prostorima i očekuje kakve takve rezultate a do sada kao da su spavali zimski san.

Što se tiče utrke za predstavničko tijelo, članove Općinskog vijeća, tu se situacija malo više zakuhava. Uz listu HDZ-a, svoju će imati i Domovinski pokret u koaliciji s MOST-om, te Robert Hofman, kao što smo već i naveli. Pregrupiraju se snage i HSS-a koja stranka također želi imati svoju listu u općini Velika. Ako HSP kao stranka uspije pridobiti dovoljan broj imena da sastavi svoju listu biti će to peta lista za predstavničko tijelo, Općinsko vijeće Velika. Tiho se javlja i politički interes iskazuje nekadašnji politički moćnik Vlado Zec koji je Veliku učinio prepoznatljivijom po mnogo čemu, na ovakav ili onakav način. Hoće li se i on sa svojim kandidatima upustiti u utrku za koje vijećničko mjesto ostaje nam za vidjeti.

Možda toliko svih njih ne bi bilo, kandidata, političkih i nezavisnih lista, da je vodeća stranka u Velikoj ostala na čvrstim nogama koje su se poljuljale napuštanjem načelničkog mjesta Vlade Bobana koji je mislio kako će kao čelnik vladajuće stranke u općini na neki način uspijevati u moderaciji tamošnjim političkim životom. Hoće li se to u konačnici pokazati uspješnim ili će biti političke odgovornosti….?  O tome već 17.svibnja ove godine nakon privremenih rezultata.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88