Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Najavljujemo svećeničko ređenje u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Najavljujemo svećeničko ređenje u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi Požega.eu | Najavljujemo svećeničko ređenje u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Polaganjem ruku i posvetnom molitvom požeškoga biskupa mons. Antuna Škvorčevića, u nedjelju, 26. lipnja 2022. u 11 sati u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, za prezbitere (svećenike) Požeške biskupije bit će zaređeni đakoni: vlč. Luka Čačić iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, vlč. Karlo Topalović iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i vlč. Tomislav Varela iz Župe sv. Barbare u Jakšiću.

LUKA ČAČIĆ rođen je 1996. godine u Slavonskom Brodu od roditelja Zvonimira i Ivanke Čačić, dolazi iz župe Gospe Fatimske u Lužanima, filijala Malino. Za đakona Požeške biskupije zaređen je 24. prosinca 2021. u požeškoj crkvi sv. Lovre. Mladu Misu slavit će u župi Lužani, 3. srpnja 2022.

KARLO TOPALOVIĆ rođen je 1998. godine, dolazi iz župe sv. Leopolda Mandića u Požegi. Kao bogoslov Nadbiskupskog sjemeništa na Kaptolu u Zagrebu, završio je Filozofsko-teološki fakultet, a potom tri godine nastavio teološku izobrazbu u Rimu. Za đakona je zaređen 25. rujna 2021. u požeškoj katedrali. Mladu Misu slavit će u Požegi 3. srpnja 2022.

TOMISLA VARELA rođen je 30.3. 1997. godine, dolazi iz župe svete Barbare u Jakšiću. Bogoslovnu formaciju započeo je u zagrebačkom sjemeništu na Kaptolu, te je u Zagrebu završio i Teološko filozofski fakultet. Za đakona je zaređen 25. rujna 2021. u požeškoj katedrali. Mladu Misu slavit će u Jakšiću, 10. srpnja 2022.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo