Najavili ispitivanje maloljetne sestre optužene novinarke

Autor: D.K.

OPG-ovac Josip Pavlović, novinarku portala SBplus, Petru Supan, optužio je za ucjenu. Prema njegovim tvrdnjama, od njega je zatražila mito u iznosu od petsto eura kako bi stopirala objavu članka čija je tema bila njegov loš odnos prema naručiteljima božićnih pečenki s područja Požeštine.

Jučer su u deset sati, u zgradi Policijske uprave požeško-slavonske, u Ulici Josipa Runjanina u Požegi, policijski službenici obavili ranije ugovoreno ispitivanje novinarke požeške redakcije informativnog portala SBplus, 19-godišnje Petre Supan.

Podsjetimo, Supan je u nedjelju, 27. prosinca 2020. godine, počela novinarsko istraživanje o OPG-ovcu Josipu Pavloviću kojeg su, putem društvenih mreža, građani Požege i okolice, optužili kako im na Badnjak nije isporučio unaprijed naručene pečenke. Želeći u autorskom članku objektivno predstaviti obje strane medalje, Supan mu se, u potrazi za njegovom stranom priče, telefonski obratila, a on je inzistirao na sastanku ‘uživo’ mada je kao izliku za nedostavljanje pečenki ranije naveo propisanu mjeru samoizolacije. Novinarka je, dakako, odbila sastanak ‘uživo’ i inzistirala na njegovom telefonskom komentaru. Samo 52 minute nakon drugog poziva kojeg je Supan uputio Pavlovićev brat Tomislav, novinarku je nazvao policijski službenik, obavijestivši je kako je prijavljena za ucjenu, odnosno, da je optužena kako je za stopiranje objave članka o Pavloviću od njega tražila petsto eura. Nakon sat vremena, policija je bila u obiteljskoj kući Petre Supan u Golobrdcima, u kojoj živi s roditeljima i dvije mlađe sestre.

Petra je jučer na ispitivanje došla u pratnji SBplus-ovog odvjetnika, Nemanje Nožinića iz Nove Gradiške, a na policijska je pitanja odgovarala punih 45 minuta.

 – Kada je u pitanju ono što slijedi nakon ovog, čekamo odluku Državnog odvjetništva. Obavljeno je prvo ispitivanje. Osumnjičena gospođica Supan je dala obranu, odgovarala na pitanja i, naravno, negirala počinjenje djela koje joj je stavljeno na teret. Ništa više od toga ne mogu komentirati, ali obzirom na to da kaznena prijava nema nikakvog utemeljenja, očekujem njezin odbačaj. – nakon ispitivanja kratko se medijima obratio odvjetnik Nemanja Nožinić.

Novost je da će policija danas ispitati i Petrinu maloljetnu sestru koja je svjedočila telefonskom razgovoru nje i gospodina Josipa Pavlovića. 

– Nakon današnjeg razgovora obavljenog u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj nije mi dozvoljeno komentirati ništa o sadržaju tog ispitivanja. Mogu samo reći kako sam negirala optužbu, a sutra će u mojoj obiteljskoj kući biti ispitana moja maloljetna sestra koja je bila sa mnom u trenutku mog telefonskog razgovora s Josipom Pavlovićem. Zahvaljujem svim kolegama koji su mi posljednjih dana pružali podršku, kao i građanima Požeštine koji mi se također javljaju s riječima ohrabrenja. Svoj sam novinarski posao obavljala savjesno i temeljito, poštujući sva pravila struke. Ne sumnjam da ćemo uspjeti dokazati kako se radi o potpuno lažnim i izmišljenim optužbama. – kazala je Petra Supan.

Izvor: sbplus.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88