Nagrađeni kreativci za razvoj turističkih proizvoda

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Prvi hrvatski kukuruzni labirint obitelji Štefice Pilaš i Gradski muzej Požega za projekt Muzej u loncu dobitnici su “Simply the Best”, godišnje nagrade magazina Way to Croatia i Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Čestitke dobitnicima uputio je župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević te im poželio još bolje projekte kako bi imali zavidne uspjehe i u narednom periodu.

Dva projekta s područja Požeško-slavonske županije ovogodišnji su dobitnici priznanja “Simply the best 2014,” koje dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija. Tako je u kategoriji muzejskih ustanova prvo mjesto pripalo gradskom muzeju grada Požege za projekt “Muzej u loncu” . Priznanje je dobilo i OPG Pilaš za svoj kukuruzni labirint.

I dok je “Muzej u loncu” priznanje dobio za inovativnost kroz istraživanje i rekonstrukciju zaboravljenih jela te doprinos očuvanju gastronomske baštine Požeške doline, Slavonije, Baranje i Srijema godišnju turističku nagradu udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatiia za razvoj novih proizvoda i unapređenja usluga dobilo je i obiteljsko poljoprivrdno gospodarstvo Štefice Pilaš iz Viškovaca.

Riječ je o prvom hrvatskom kukuruznom labirintu, u kojemu će kako najavljuje Branko Pilaš i iduće godine mnogi moći uživati. Kako se kukuruzni labirint pokazao punim pogotkom taj će projekt biti nastavljen i iduće godine na dvostruko većoj površini nego li ove godine, a bit će uključeni i svi zainteresirani kako bi ponuda bila što atraktivnija i zanimljivija posjetiteljima. Dobiveno priznanje prema riječima ravnateljice Muzeja Maje Žebčević Matić samo je poticaj za daljnji rad te će Muzej u loncu i dalje raditi na očuvanju starih i pomalo zaboravljenih jela.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: