Nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima povodom Dana Požeško-slavonske županije: Godišnja nagrada i dobroj duši iz Ruševa Mati Veiću /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Svečanu sjednicu Županijske skupštine povodom Dana Požeško-slavonske županije otvorila je i sve nazočne goste i uzvanike pozdravila predsjednica Josipa Miličević. Ona je uputila zahvalu požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, na predanom radu za boljitak županije i njenih mještana.

blank

-Ova Svečana sjednica prilika je da se osvrnemo na proteklu godinu i na sve što je učinjeno kao i prilika da se oda priznanje pojedincima, ustanovama i gospodarskim subjektima. Svima se zahvaljujem, županu, njegovim zamjenicima, vijećnicima Županijske skupštine, svim zaposlenicima u županiji, gospodarstvenicima i svakom pojedincu koji je u bilo kojem segmentu našeg društva dao svoj doprinos i predano radio za boljitak naše županije i njenih žitelja. Uz sve svoje potencijale i vrijedne ljude te zajedništvo svih nas koji smo dobili povjerenje naših žitelja da donosimo odluke koje će donijeti smjer i razvoj naše županije uspjeh sigurno neće izostati. Osjećam odgovornost sa svim kolegama vijećnicima kao predsjednica Županijske skupštine boriti se za prosperitet našeg kraja i boljitak naših sugrađana. Vodimo brigu o djeci, mladima i starima, nemoćnima, potrebitima, javnom dobru, pronatalitetnoj politici, prometnicama, o zdravlju i obrazovanju naših sugrađana, očuvanju kulturnih i povijesnih vrijednosti te ravnomjernom razvoju svih dijelova naše županije. Podržavamo i sve projekte koji su od interesa za našu županiju, a po njihovoj realizaciji nastojimo biti vjetar u leđa našem županu. Izuzetno sam ponosna na dobru atmosferu koja vlada u Županijskoj skupštini, političku zrelost i odgovornost svih vijećnika. Puno toga je napravljeno, puno nas posla još čeka, o čemu će nešto više reći župan u svom obraćanju – rekla je pozdravljajući sve goste i uzvanike Josipa Miličević, predsjednica Županijske skupštine.

blank

Uz vijećnike Županijske skupštine, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, gradonačelnike i načelnike općina, odnosno njihove zamjenike s područja Požeško-slavonske županije, predstavnike institucija i ustanova, brojne gospodarstvenike na Svečanoj sjednici su bili nazočni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, njen savjetnik Vladimir Lončarević, izaslanik predsjednika Vlade RH, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Dragan Jelić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, izaslanik požeškog biskupa, generalni vikar Požeške biskupije msgr. Josip Krpeljević, virovitičko-podravski župan Igor Andrović,zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković, zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić i drugi.

blank

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u svom se obraćanju osvrnuo na brojne ostvarene projekte kao i one koji su u planu za ostvarenje. Obraćanje možete pročitati u cijelosti ovdje.

Prigodnim riječima sve nazočne su pozdravili i obratili se izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović dr. Vladimir Lončarević, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Dragan Jelić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara te u ime svih župana, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

blank

Na Svečanoj sjednici povodom Dana županije uručene su nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Povelju zahvalnosti dobili su Mijo Štimac iz Lipika, Dominik Milošević, učenik 4. razreda Srednje Glazbene škole Požega i Osnovna škola Lipik.

Godišnje nagrade dobili su Josip Štimac, pokretač i osnivač bioplinske elektrane na području Lipika, Mato Veić, umirovljenik iz Ruševa, donator 100 tisuća eura požeškoj bolnici za kupnju ultrazvučnog aparata i tvrtka Magma d.o.o. iz Požege za uspjehe u gospodarstvu koja je već tri puta dobila nagradu HGK „Zlatna kuna“.

blank

Nagradu za životno djelo dobio je posthumno dugogodišnji požeško-slavonski župan Anto Bagarić, koju je primila njegova kćerka Ines Bagarić. Ona se na kraju i zahvalila u ime svih dobitnika.

blank

Svečanost su uveličali svojim nastupom učenici Glazbene škole Požega i Muška pjevačka skupina “Grabarčani” iz Grabarja.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića