Na Siciliji učenici Ekonomske škole Požega predstavili tradicionalnu slavonsku nošnju i plesove iz svog kraja /FOTO/

Autor: DK

Četvero učenika Ekonomske škole Požega, Karla Samaržija iz 1.a razreda, Matej Grbeš iz 2.a, te Ana Pavlović i Tomislav Marić iz 3.h i dvije profesorice Jelena Kovačević i Marija Šag Sadilek boravili su na Siciliju, u grad Partinico gdje su sudjelovale u drugoj mobilnosti Erasmus+ KA2 projekta „Moja kultura – tvoja kultura – naša kultura“, koji se bavi razmjenom kulturnih tradicija različitih partnerskih zemalja – Italije, Turske, Grčke, Portugala, Rumunjske i Hrvatske.

Ekipa Ekonomske škole

Tema talijanskog susreta bila je narodni ples i nošnja. Svaka je zemlja predstavila svoj karakteristični ples, dvoje je učenika bilo odjeveno u tradicionalnu odjeću, a drugih je dvoje pojasnilo i prezentiralo porijeklo i značenje plesa te pojedine dijelove nošnje.

Grčka

Sudionici mobilnosti imali su priliku posjetiti Palermo, Monreale, Agrigento, Sciaccu, Erice, solane Mothia, Marsala, Terrasini, Balestrate i naravno Partinico.

Suze u očima učenika i nastavnika u vrijeme pozdravljanja još su jednom pokazale da kulturne ili vjerske razlike ne mogu biti prepreka mirnom suživotu, već su izvor kulturnog obogaćivanja i prijateljstva.

Sudionci iz svih šest zemalja

Sljedeća je mobilnost u Vila Real de Santo António u Portugalu u svibnju 2019., gdje će tema biti slikanje.

Sudionici ispred Katedrale u Palermu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: