Na izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bektež Josip Galić primio visoko priznaje za posebne zasluge u vatrogastvu Republike Hrvatske /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bektež održalo je svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili Izvješće o radu u 2019. godini i Financijsko izvješće. Također su jednoglasno prihvaćeni i planovi za 2020. godinu koje je sve obrazložio zapovjednik DVD-a Bektež Josip Galić.

Na početku skupštine sve nazočne je pozdravio predsjednik DVD-a Bektež Mato Ramić, među kojima su uz predstavnike pripadajućih dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasnog centra Kutjevo bila i prijateljska društva iz Ljeskovice, Knežaca, Feričanaca, Jakšića i dr. Bili su i predstavnici Lovačkog društva Bektež, KUD-a Bektež i Ribičkog društva Bektež. Između ostalih bili su i uzvanici, zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Požege Šimun Miletić, predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine Tomislav Ašembrener i drugi.

U svom izvješću zapovjednik DVD-a Bektež Josip Galić je istakao kako su posebno pnosni na povećanje broja članica, vatrogaskinja u društvu koji je broj dostatan da su oformili žensku desetinu. Ponosni su na žensku vatrgasnu desetinu i iz razloga jer su osvojile prvo mjesto na Županijskom natjecanju i time ostvarili odlazak na državno natjecanje. Zapovjednik društva je naglasio kako je nabavljena i nedostajuća oprema za rad društva te kupljena uniforma za ženske članice u DVD-u. Naglašeno je i sudjelovanje članova DVD-a na ukopima sumještana te u organizaciji manifestacija koje se održavaju u njihovom mjestu.

DVD Bektež broji 11 operativnih članova, 7 izvršujućih, 10 počasnih, 17 žena i 25 djece.

Izražena je i zahvalnost dugogodišnjem predsjedniku DVD-a Bektež koji je  punih 26 godina na to funkciji na čemu su mu uz zapovjednika Josipa Galića zahvalili i zamjenik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović koji su se također obratili nazočnima, pohvalili rad DVD-a Bektež i obvezali se na pomoć i još bolju suradnju. Pozdravnim riječima pridružio se i predstavnik Vatrogasne zajednice Požeštine Tomislav Ašembrener.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović naglasio je kako što više treba u rad društva uključivati djecu i mlade na kojima je budućnost ali i ženske članice što je za pohvalu na već do sada tolikom broju.

Diplome za zvanje vatrogasac primile su Marija Valentić, Marica Domić, Ivana Lučić i Maja Stipić.

Priznanja za počasne članove primili su Ivan Franjetić, Đuro Mandić, kao počasni članovi, Josip Galić za počasnog zapovjednika, Vinko Mandić posthumno i Mato Ramić za počasnog predsjednika.

Veliko priznanje primio je dugogodišnji zapovjednik DVD-a Bektež Josip Galić i to za posebne zasluge u vatrogastvu Republike Hrvatske koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Foto: D. Krstanović [FAG id=272560]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88