Na blagdan Prikazanja Gospodinova proslavljen i Dan posvećenog života

Autor: DK

DSC_0761 (Small)POŽEGA – Sinoć su se u na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu u Požeškoj katedrali sestre redovnice iz cijele Požeške biskupije i proslavile Dana posvećenog života kojem je prethodio program za sve redovnike i redovnice održan u dvorani bl. Alojzija Stepinca.

Po završetku prigodnog programa uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje u Katedrali koje je predvodio biskup msgr.dr. Antun Škvorčević. Sestre su u procesiji ušle u Katedralu sa zapaljenim svijećama koje je biskup blagoslovio zajedno a svečanosti su bili nazočni i brojni vjernici koji su također držali zapaljene svijeće.

-Danas ujedno slavimo i Dan posvećenog života i to u Godini posvećenog života stoga s posebnim poštovanjem pozdravljam sve vas braćo redovnici i sestre redovnice. Želio bih da vi svojom prisutnošću, ali još više svojim srcem koje želi živjeti odanost i toplinu da potpomognete ovo naše zajedništvo da ono bude zaista ozračeno Isusovom prisutnošću i usvojeno u našim srcima – u pozdravu je rekao na početku misnog slavlja biskup Škvorčević

Biskup je u propovijedi iskazao veliku radost što može u zajedništvu sa svim nazočnima proslaviti Prikazanja Gospodinova u hramu te pročistiti srce da bude svjetlo u njemu, jedinom svjetlu života. na poseban se način zahvalio redovnicama i redovnicima na njihovom djelovanju i poslanju u Požeškoj biskupiji.

-Vas je Bog postavio u ovu mjesnu Crkvu da u njoj svjedočite karizmu Vaših utemeljitelja i da naša mjesna Crkva o Vama bude punija u svojoj crkvenosti. Bez vas bismo bili siromašniji, bez vaše karizme i vašeg služenja i svjedočenja – naglasio je u propovijedi biskup Škvorčević.

Vjernici su prije početka misnog slavlja imali mogućnost kupiti svijeće koje je biskup blagoslovio a koje se po starim običajima čuvaju i u određenim prigodama pale u obiteljskim domovima.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: