Mnoštvo vjernika proslavilo Gospu od Suza: „Zbog Isusa smo došli slaviti Njegovu Majku“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, u koncelebraciji 40-ak svećenika proslavljena je Gospa od Suza.

Svoju utjehu došlo je zatražiti, gotovo petnaest tisuća vjernika, od Nebeske Majke – Gospe od Suza, njoj se preporučiti i zatražiti utjehu u svim patnjama bolima i tegobama.

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević uputio je svima koji su došli iz raznih krajeva ugradivši na takav način svoju žrtvu u hodočasničko zajedništvo.

-Od srca i s velikim poštovanjem od srca i s velikim poštovanjem vas pozdravljam i rado u ovom Marijinom svetištu primam. Kažem s poštovanjem jer je pokrenulo vas u vašem srcu njezino majčinsko srcu da se večeras nađete u velikom broju hvaliti i slaviti njezinog sina Isusa jedinog spasitelja čovjeka. Zbog Isusa došli smo slaviti i nju Majku Njegovu. Znam odanost koju ste donijeli, da ju želite očitovati. Znam vašu ljubav prema njoj, želite joj posvjedočiti – hvala vam za to dobro srca koje ste donijeli na ovo hodočašće. Otvorite to svoje srce hrvatsko počesto patničko i nerijetko zbunjeno sa svim onim što se događa oko nas. Otvorite to srce baš njenoj, Marijinoj blizini da ona unese u nas svjetlost svoga sina Isusa pa otiđemo i večeras s ovog hodočašća svojim kućama puniji svjetliji i radosniji iznutra – naglasio je u uvodu misnog slavlja biskup Škvorčević pozivajući sve koji su došli da provjere što su donijeli u svojoj savjesti koja je možda ranjena sebičnošću koja nam priječi da ne osjećamo dovoljno niti Marijino zagovorničko djelo niti Božju prisutnost među nama.

-Napast me vuče da Vam počnem govoriti kako nam je u Hrvatskoj. Mislim da vi bolje znadete kako je. Otišli bismo tim putem nekamo otkud ne bismo se znali vratiti na pravi put na koji nas upućuje Božja riječ koju smo navijestili. Ona nam kaže ne kako nam je po našim ljudskim strategijama i djelima već kako nam je po Božjoj zauzetosti za nas. Dok na neki način zbrajamo negativnosti Hrvatske dok osuđujemo jedni druge. Mi zapravo gubimo vrijeme jer smo zapravo zahvaćeni mrakom. Hajdemo snažnije otvoriti svoja srca i otići pod svjetlo Božje. Svjetlo njegove riječi i prisutnosti. To je formula Božja za tebe i mene kojom Majka Božja želi pomoći da se ostvari u nama. Budite radosni i ponosni što pripadate Isusovoj crkvi koju nije osnovao netko od ljudi i nije ljudska organizacija. Crkva je živi Isusov organizam u kojoj kola snaga njegove ljubavi u kojoj mi postajem iznutra čvrsto povezani. Hvala ti Isusova Majko za sve što činiš za nas da svi mi u konačnici budemo pobjednici – rekao je, između ostalog u propovijedi biskup Škvorčević.

Na koncu misnog slavlja bila je procesija s likom Gospe od Suza koja je prolazila kroz mnoštvo vjernika kojom prilikom je svaki pojedinac Nebeskoj Majci mogao šapnuti ono što ga tišti moleći za pomoć i utjehu.

Foto: D. Mirković i D. Krstanović [FGAL id=261129]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: