Mnogi u to nisu vjerovali ali se dogodilo (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

POŽEGA – Požeški bazeni otvorili su svoja vrata za građane Požege ali i sve druge posjetitelje koji će ovog vrućeg ljeta tražiti osvježenje na novoizgrađenom bazenskom kompleksu u sklopu kojeg je veliki olimpijski bazen i jedan manji za djecu uz koje su izgrađeni i popratni sadržaji poput igrališta za odbojku na pijesku, košarkaškog igrališta i dr.

Uz domaćina, gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića i njegovog zamjenika Marija Pilona na svečanosti otvorenja bili su i visoki uzvanici, zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković, ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić i njegov pomoćnik Davor Huška, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici općina Požeško-slavonske županije i dr.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Živimo u vremenu kada svaka sredina teži ka napretku i stvaranju boljeg životnog standarda za svoje stanovnike što podrazumijeva normalno funkcioniranje pojedinih sadržaja u gradu koji će biti na raspolaganju građanima. Jer oni su ti koji svoj grad trebaju vidjeti kao pozitivan primjer napretka i razvoja, kako bi Požega, ne samo formalno, nego u punom smislu te riječi bila pravim europskim gradom. Zato smo odlučili preuzeti inicijativu i napraviti jedan iskorak u ovoj godini s investicijama poput ove koju danas otvaramo. Ovdje odgovorno tvrdim da je ovaj projekt itekako bio potreban gradu Požegi. Ovo prvo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila svoje bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo ga je potrebno provesti zbog standarda i vremena u kojemu živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana, zbog naše mladosti u gradu i svih onih aktivnosti koje se dugi niz godina provode na Gradskim bazenima, a sada će ih biti moguće realizirati na ovom modernom objektu kojim ćemo se s pravom ponositi. Sada imamo bazene s najvišim stupnjem sigurnosti i higijene, bazene s odbojkaškim i košarkaškim terenima, s uređenom okolinom i drugim pripadajućim sadržajima. Kao i na nizu drugih gradskih objekata, podižemo standard i kvalitetu i ponašamo se odgovorno prema imovini i građanima Požege – istakao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Požege Vedran Neferović naglasivši kako je preuzeo odgovornost za investiciju izgradnje bazena i izrazio zadovoljstvo izvođačem radova, projektantima, nadzorom, službama grada Požege i svima koji su sudjelovali u izgradnji u pretekla tri mjeseca.

Gradonačelnik Neferović je naglasio kako su svi svjedoci da su bazeni reprezentativan objekt koji poboljšava kvalitetu života u gradu koji čini Požegu upravo onakvom kakva jest – mali europski grad kontinentalne Hrvatske koji pruža posjetitelju brojna blaga sa svojim gostoljubivim i srdačnim ljudima u čudesnoj kulisi mirne i zelene netaknute prirode.

-Voditi grad poput Požege i odlučivati o njemu doista je privilegija, ali i odgovornost, kao i pokazatelj osjećaja za pripadnost jednoj sredini. Koliko je god u političkom smislu vlast slatka za sve one koji je napadaju i očekuje da budu vlast, pitanje je da li ti ljudi mogu ponuditi viziju i želju da se nešto promijeni na bolje. Moj cilj je isključivo da ova sredina ide naprijed i to uz minimum političkog konsenzusa koji bi itekako pridonio optimizmu kojega trebaju građani našega grada u svakodnevnom životu. Odlučnost bez straha za bolju Požegu je ono što me vodi i za čime ću se i dalje voditi u radu kao gradonačelnik ovoga grada – dodao je Neferović i zahvalio svima koji su pomogli u provedbi zacrtanih planova, projektantima i izvođačima radova, djelatnicima gradskih službi i ustanova, pojedincima koji prijateljski odnos s gradom pokazuju u konkretnim situacijama i svima su došli na nove Gradske bazene.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Pozdravne riječi uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je čestitao gradonačelniku Neferoviću na izgradnji velebnog zdanja, njegovim zamjenicima i svim službama koje su bile uključene u taj projekt.

-To je ostvarenje hrvatskog i požeškog sna u kojem će županije i njeni stanovnici uživati na što imaju pravo. Kada Slavonci ubiru plodove svoga rada na žitnim poljima imati će i mogućnost u slobodno vrijeme doći na ovakav prostor – rekao je župan Tomašević i dodao kako bi mu bila i da se turizam razvija i na sjeveru županije i da se izgrade bazeni i u Velikoj.

Andrej Plenković, zastupnik u EU parlamentu

Nazočnima se obratio i zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković koji je uputio pozdrave svom prijatelju, kako je rekao, gradonačelniku Požege Vedranu Neferoviću i njegovim suradnicima čestitavši im na projektu koji je realiziran u vrlo kratkom roku.

-Rekreacija i sport je iznimno važna za razvoj mladih ljudi. Lijepo je kada mladi imaju priliku i ovdje u Slavoniji koristiti blagodati ovakvog sportskog centra koji je realiziran i u funkciji – rekao je Andrej Plenković i dodao kako cijeni sve ono što grad Požega rade uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i EU Fondova uz konkretne projekte.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: