Mnoge kulturne priredbe u organizaciji ogranka Matice hrvatske u Požegi

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Mnogi su sugrađani priželjkivali ponovno djelovanje Matice hrvatske koja unazad deset godina nije djelovala u Požegi. Tako je 5.veljače ove godine održana obnoviteljska skupštini Matice hrvatske kojoj je vraćeno ono što je bez mnogo poznatih razloga dugi niz godina bilo uskraćeno ovdašnjim sudjelovanja a to je djelovanje jedne organizacije koja ima svoju bogatu povijest i posebno značenje. Za predsjednicu je izabrana dr.sc. Vesna Vlašić koja tada nije krila oduševljenje, primajući na sebe veliku odgovornost uz čast koja joj je pripala kao osobi ali i kao znanstvenici a svojim radom je kroz gotovo deset mjeseci dala veliki doprinos u djelovanju požeškog ogranka.

Do sada je ogranak Matice hrvatske u Požege organizirao mnoge kulturne priredbe od promocija knjiga do tribina i izložbi što samo potvrđuje svu opravdanost ponovnog uključivanja Matice u kulturni život grada Požege. U desetak mjeseci Matica je organizirala 15-ak kulturnih zbivanja.

Prema riječima predsjednice Ogranka Vesne Vlašić rad Matice mnogi su prepoznali. Vidljivo je to na gotovom svim kulturnim priredbama koje su ako je suditi po većem broju posjetitelja uvijek pobuđivala pozornost šire javnosti. Do kraja godine tako će uslijediti predstaviljanje Knjige milosti autora, svećenika Josipa Goluba.

Iduća godina, najavljuje Vlašić bit će u znaku Dana Matice hrvatske u Požegi koji će biti organizirani a kada će se održati zanimljivi programi .

Svoje bi prostore koji su devastirani, članovi Matice uredili bi i obnovili a time i širom otvorili vrata svima zainteresiranim da im se pridruže u radu, kako bi kulturni život grada Požege bio još bogatiji.

Više iz kategorije