Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u jakšićkoj crkvi bila kuma petom djetetu obitelji Obradović

Autor: DK

Uobičajeno je da požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević krsti peto i svako slijedeće dijete u obiteljima. Tako je bilo i ove nedjelje u jakšićkoj župnoj crkvi sv. Barbare gdje jer taj sakrament u dvijema obiteljima podijelio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

U slučaju obitelji Obradović kuma njihovom sinčiću Lovri bila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je prijateljica iz studentskih dana s Lovrinom majkom Marijanom.

Na početku misnog slavlja biskup je, između ostalih, pozdravio kumove novokrštenika, posebno gospođu Gabrijelu Žalac, ministricu regionalnog razvoja i fondova EU. Podsjetio je nazočne da na prvu korizmenu nedjelju u župama Požeške biskupije započinje neposredna priprava prvopričesnika i krizmanika za primanje svetih sakramenata, i za Sveto Trodnevlje, u kojem će na vazmenom bdijenju zajedno s cijelom župnom zajednicom obnoviti svoja krsna obećanja, pripadnost Isusu Kristu.

Na misnom slavlju su koncelebrirali, preč. Ivica Žuljavić, prepošt Stolnog kaptola i moderator Biskupskog ordinarijata te mjesni jakšićki župnik vlč. Tihomir Bilešić.

Nakon svete mise biskup se zajedno sa sudionicima slavlja zadržao u molitvi pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom, a potom se u župnom dvoru susreo sa članovima obitelji Grozdek i Obradović, djeci podijelio darove i roditeljima uručio prilog.

Izvor i foto: Požeška biskupija

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: