Ministarstvo kulture i ove godine daje potpore za investicije, amaterizam i glazbeno stvaralaštvo požeškog kraja- najviše za knjižnicu u Požegi

Autor: DK

Iznosom većim od 1,3 milijuna kuna i ove godine Ministarstvo kulture RH dat će potporu različitim projektima institucija u kulturi, te udruga na području Požeštine.

Tako su odobreni programi investicijske potpore za 2020. godinu gradu Pleternica u iznosu od 200 tisuća kuna za opremanje Doma kulture u tom gradu, zatim gradu Požegi jedan milijun kuna za  rekonstrukciju i dogradnju zgrade Prve požeške štedionice za potrebe Gradske knjižnice i čitaonice, Gradskom muzeju Požega 15 tisuća kuna za kupovinu informatičke opreme, te Gradskom kazalištu  Požega 40 tisuća kuna za nabavu rasvjetne opreme.

U oblasti kulturno-umjetničkog  amaterizma tj. glazbenih i folklornih priredbi KUD Orljava iz Pleternice dobit će sedam tisuća kuna za svoju 38. Međunarodnu smotru folklora “Lipanjski dani stvaralaštva – Lidas”, zatim Savez amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje sa sjedištem u Požegi 25 tisuća kuna za 41. Smotru tih orkestara s područja regije i 17,5 tisuća kuna za organizaciju stručnih seminara puhača, Glazba Jakšić također 25 tisuća kuna za nabavu puhačkih instrumenata, Gradska glazba Trenkovi panduri iz Požege 20 tisuća kuna za istu namjenu, KUD Šijaci iz Biškupaca 13 tisuća za kupovinu berde i osam tisuća kuna za radionicu rekonstrukcije i izrade perčina i oglavlja.

Kroz program glazbeno-scenske umjetnosti Požeškoj biskupiji namijenjeno je pet tisuća kuna za troškove honorara sudionika Orguljaških večeri u požeškoj katedrali Sv. Terezije Avilske.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: