Ministar Josip Aladrović u požeškom Plamenu s poduzetnicima razgovarao o ekonomskom trenutku, te posjetio Lipik, Pakrac i Ljeskovicu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Obilaskom Edukativnog centra za umjetnu inteligenciju u Lipiku, te Poduzetničkog inubatora i zone u Pakracu ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović započeo je jednodnevni posjet Požeško-slavonskoj županiji.

Nakon toga obišao je požeški Plamen nakon čega je o sadašnjem ekonomskom trenutku razgovarao s poduzetnicima požeškog kraja ponajprije iz oblasti prerade metala i drveta, ugostiteljstva, graditeljstva i drugih djelatnosti. Tu su bili i kandidati HDZ-a za čelne funkcije grada Požege i županije na predstojećim izborima.

-Bila je otvorena i parlamentarna rasprava u kojoj su mogli dobiti uvid što Vlada RH čini za poduzetnike, što je učinila u samoj COVID krizi, ali i što će učiniti u budućnosti kroz nacionalni plan oporavka i sljedeći višegodišnji financijski okvir, ali i u djelovanje svih ministarstava koja imaju ekonomsku komponentu. Čuli smo zahtjeve, ideje i probleme koje imaju poduzetnici i siguran sam kako ćemo bar jedan dio tih problema otkloniti u sljedećem razdoblju. Ovakav način vrlo direktne i neposredne komunikacije s poduzetnicima iz konteksta njihovih radnika, ali i konteksta njih kao vlasnika izrazito bitan i taj način rada ćemo nastaviti – istakao je ministar Aladrović.

Dodao je da kroz Covid mjere potpore gospodarstvu više od 120 milijuna kuna Vlada RH investirala u Požeško-slavonsku županiju samo u kontekstu očuvanja radnih mjesta što je utjecalo da zaposlenost  raste, što znači da je očuvana ekonomska supstanca i  zaposlenost, a danas su se mogle čuti i vrlo pozitivne brojke od poduzetnika o zapošljavanju.

Nakon posjete Plamenu, ministar Josip Aladrović je u Novoj Ljeskovici posjetio Dom za odrasle osobe gdje je uručio ugovore za projekt „Mojih 5 kvadrata“ vrijedne deset milijuna kuna, a time se daje za podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88