Ministar financija i nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici Zdravko Marić obišao gradilište budućeg dječjeg vrtića u Kutjevu: „To je najveća investicija u povijesti ovog grada“

Autor: PROMO

Prilikom posjete grada Kutjeva i sastanka s vinarima i vinogradarima s tog područja ministar financija i nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici Zdravko Marić, u pratnji kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira obišao je gradilište novog Dječjeg vrtića u Kutjevu. U obilasku je bio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, kandidat na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

blank

Vidno iznenađen ministar Marić interesirao se o opravdanosti i kapacitetu nove građevine koja će u svakom slučaju krasiti prijestolnicu graševine – grad Kutjevo.

-Sve je veći interes i imamo veliki broj zahtjeva za upisima naših mališana u vrtić. Sadašnji kapaciteti nisu dostatni i ne udovoljavaju potrebama. Kao grad – jedinica lokalne samouprave poduzeli smo sve kako bi izgradili ovu građevinu i odgovorili na potrebe roditelja, mladih obitelji koje nisu napustile svoje rodno mjesto. Dužnost je moja kao gradonačelnika da učinim sve kako bi poboljšao standard življenja u našem gradu i stvori sve preduvjete za život u ovom kraju – rekao je kutjevački gradonačelnik informirajući ministra kako je vrijednost projekta izgradnje 11,5 milijuna kuna, a kapacitet za 90 mališana na ukupnoj površini 900 četvornih metara.

blank

Dječji vrtić Kutjevo imati će tri odgojne skupine. Sada je u Dječjem vrtiću Kutjevo nešto više od 40-ero mališana u kojim prostorijama uvjeti rada s djecom ne udovoljavaju potrebama .

-Radovi bi trebali biti gotovi do kraja lipnja odnosno početka srpnja. Vrtić će biti izgrađen po najsuvremenijim standardima. Malo je epidemija i koronavirus pomjerila rokove u izvođenju, ali se nadamo da će do kraja lipnja, a najkasnije početkom mjeseca srpnja svi biti dovršeni. U ovim vremenu trebamo imati razumijevanja  za različite situacije pa tako i za manji produžetak završetka investicije – zaključio je Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva dodajući kako gradnju sufinancira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava za ruralni razvoj.

Foto: M. Krstanović

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića