Ministar Božinović: Postoji mogućnost održavanja misa na otvorenome

Autor: D.K.

Božinović vjeruje kako će se svi vjernici pridržavati uputa kada ponovno počne održavanje svetih misa.

Gostujući u emisiji RTL Danas ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je kako postoji mogućnost održavanja misa na otvorenome, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Ministar je otkrio i kako je danas poslan jedan nacrt uputa za održavanje svetih misa kojeg su izradili epidemiolozi u suradnji s predstavnicima vjerskih zajednica.

„Naši stručnjaci epidemiolozi su u komunikaciji s predstavnicima vjerskih zajednica. Znam da je jedan detaljan draft danas otišao i sad su vjerojatno tu nekakva usuglašavanja što i kako provesti“, rekao je Božinović, dodavši da on taj draft nije vidio.

Govoreći o tome koliko bi vjernika moglo prisustvovati na misi rekao je kako će to vjerojatno ovisiti „i o veličini crkve“.

„U veću bi moglo više ljudi, u manju manje. Postoji i mogućnost održavanja i misa na otvorenome“, rekao je Božinović.

Upitan zašto se crkve otvaraju prije kina i kazališta, ministar je odgovorio kako „Nema razloga sumnjati“ u vjerske institucije „jer se pokazala disciplina kad su u pitanju vjernici, svećenici svih konfesija“.

„Nema sumnje da će se svi, kad to krene, držati pravila“, zaključio je.

Izvor: bitno.net

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88