Milijunski infrastrukturni radovi na području općine Jakšić i Kaptol /FOTO/: U lipnju kreće izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u Tekiću i Ramanovcima

SVETINJA / TEKIĆ / RAMANOVCI – Za nešto više od mjesec dana trebali bi završiti radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava na području općine Jakšić u naselju Svetinja, o kojoj smo investiciji već pisali. Podsjetimo, sustav odvodnje otpadnih voda naselja Svetinja spojit će se na postojeći sustav odvodnje otpadnih voda i biopročistač naselja Eminovci. Radi se o izgradnja kombiniranog gravitacijsko tlačnog sustava s crpnom stanicom, duljine 1.181 metara. Općina Jakšić financira navedenu gradnju sustava odvodnje otpadnih voda preko nositelja i investicije Tekija d.o.o..

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Javnom nabavom izabran je najpovoljniji ponuditelj, zajednica ponuditelja s nositeljom obrt “Iskop Marijanović”, vlasnika Frane Marijanovića iz Kaptola koji bi izvođač radova investiciju trebao dovršiti i prije ugovorenog roka. Ukupna investicija iznosi 1.179.623,14 kuna s PDV-om – rekao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako je ugodno iznenađen brzinom izvođenja radova.

Izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže nastavlja se u još jednom jakšičkom naselju, Tekiću za koju je investiciju raspisan javni natječaj za izvođača radova. Tu je investiciju uz još jednu u kaptolačkoj općini u naselju Ramanovci najavio Milan Beslić, voditelj Sektora razvojno-tehničkih poslova u Tekiji d.o.o. u nazočnosti načelnika općina Jakšić i Kaptol, Ivice Kovačevića i Mile Pavičića te predsjednika Skupštine tvrtke Tekija d.o.o. Marija Pilona.

U naselju Tekić izgradit će se vodovodna i kanalizacijska mreža u dužini 2.800 metara o kojim je tehničkom karakteristikama nešto više rekao Milan Beslic iz tvrtke Tekija d.o.o.

-Planirana vrijednost je 4,8 milijuna kuna kroz Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. Trenutno je u fazi javno nadmetanje za izbor izvoditelja radova i nadzora, a početak radova očekujemo u lipnju ove godine. Izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže 66 domaćinstava bilo opskrbljeno pitkom vodom te sustavom odvodnje – rekao je Beslic najavljujući radove u lipnju i u naselju Ramanovci gdje je u planu 2.550 metara kanalizacijske mreže i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda za 350 stanovnika.

-Financijska sredstva u iznosu 2,6 milijuna kuna za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu u Ramanovcima osigurala je Agencija za plaćanje u poljoprivredi u stopostotnom iznosu – dodao je Beslic.

-Dugi niz godina imali smo više građevinskih dozvola koje nikako nismo mogli staviti u funkciju za izvođenje radova, pa su i Svetinja i Tekić već obnavljanje dozvole. Uspjeli smo evo da omogućimo i ostalim naseljima na području naše općine koji nemaju odvodnju, a Tekić nije imao ni javnu vodoopskrbu. Nadam se da će sve biti realizirano kako je i planirano – rekao je Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

I projektna dokumentacija za naselje Ramanovci već je bila davno pripremljena istakao je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

-Bilo je tu niz problema, zbog trase smo jedan dio morali preprojektirati, potom je došlo do smanjenja izvora financiranja, pa četiri godine praktički nismo mogli negdje aplicirati navedeni sustav za izgradnju. Drago mi je da smo sad uspjeli s Tekijom kroz mjeru ruralnog razvoja 7.2.1., a to je kanalizacija i četvrti uređaj za pročišćavanje koji se gradi u našoj općini i još nam preostaje samo jedan kako bi naša općina bila pokrivena vezano uz uređaje, a imamo još razviti mreže u Bešincima, Doljanovcima i Podgori. To je u fazi projektiranja i bit će kandidirano za sljedeći krug u mjeri 7.2.1 – naglasio je načelnik Pavičić.

Foto: D.Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment