Milan i Stjepan Funtek, Marin Tadić, Milan Gagić i Dragan Bešlić primili spomenice za 60 godina u vatrogastvu, a Pavo Vlaović i Ivan Crnković za 20

Autor: Jelenko Topić

Na redovnoj 67. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zakorenje uručena su priznanja za dugogodišnju aktivnost u vatrogastvu. Tako su Milan i Stjepan Funtek, Marin Tadić, Milan Gagić i Dragan Bešlić dobili spomenice za 60 godina rada, te Pavo Vlaović i Ivan Crnković za 20 godina, dok je Marko Mojsinović primio brončanu medalju.

Pozdravne riječi uputio je predsjednik društva Slavko Lončarević istakavši da imaju 130 članova od kojih je 8 izvršujućih, 17 operativnih, te 12 podmlatka i 23 mladeži.

-Vaše društvo je dosta aktivno, a općina daje potporu u skladu sa mogućnostima kako bi se poboljšali uvjeti za rad vatrogasaca i uredili društveni domovi – istakao je predsjednik brestovačkog Općinskog vijeća Tomo Vrhovac. Ove godine planiraju nabaviti dio opreme,  urediti potkrovlje iznad vatrogasnog spremišta, te imati vježbe i natjecanja.

-Čestitam na dobrim rezultatima, a vaš operativni dio je osposobljen i opremljen za efikasno djelovanje – kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice (VZ) Požeško-slavonske županije Željko Petrović uz kojega je bio predsjednik VZ Požeštine Josip Ašenbrener. Sudionici su prihvatili sva izvješća i planove.

-Kroz proteklu godinu imali smo devet intervencija što obuhvaća jedan požar, te ispumpavanja vode iz objekata, a proveli smo niz preventivnih aktivnosti, vježbi i natjecanja među kojima se ističe drugo mjesto mladeži  na županijskom natjecanju što je najveći uspjeh u povijesti društva čime su se plasirali na državno prvenstvo – kazao je u izvješću o radu tajnik DVD Zakorenje Matej Lončarević.

Skupu su nazočili predstavnici brojnih vatrogasnih društava požeškog i gradiškog kraja, te bratskih društava Bribir, Rešetari i Omiš-Kučiće, a tijekom druženja sudionika skupa nastupio je sastav Plusovci iz Nove Gradiške.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: