Merlot i muškat žuti s predjela Krndije vinara Zlatka Ivanovića donijeli prvi urod /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Iako je graševina najzastupljenija sorta grožđa u kutjevačkom vinogorju kroz godine se ono obogaćuje novim sortama tako da se širi i asortiman vina koja spravljaju ponajbolji vinari toga kraja.

Zlatko Ivanović iz Mitrovca, poznat široj javnosti kao glazbenik i pjevač, te višestruki pobjednik festivala Zlatni glas zlatne doline, na svojih 5,7 hektara vinograda iznad Mitrovca, te kod Hrnjevca, osim graševine ima manji dio nasada pod merlotom i muškatom žutim, a te dvoje sorte su dale prvi urod.

-Ove godine očekujem proizvodnju više od 20 tisuća litara zlatne graševine Dora, te po 1400 litara novih vina muškat žuti i merlot koje ćemo prvi puta flaširati – kaže nam Ivanović, koji sa suprugom Katicom nakon dvodnevne berbe prerađuje grožđe u svome mitrovačkom podrumu.

Ivanovići se ne žale unatoč teškim gospodarskim vremenima. Istina, tržište je slabo zbog koronsavirusa, tako da imaju nešto i prošlogodišnjih zaliha. Oni svoja vina zasada plasiraju u Zagreb, te na područje Istre, Opatije itd.

-Ovogodišnji urod grožđa je izuzetne kvalitete, moštovi su skladni jer su dobre kiseline, a razina šećera nije previsoka – kazao nam je Zlatko Ivanović i dodao da je rabote na berbi bilo dosta tj. njih petnaestak tijekom dva dana.

Foto: D. Mitković i Z.I.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88