Među 22 hrvatske vinarije predstavila se na američkom vinskom tržištu i Vinarija Bartolović

Autor: D.K.

POŽEGA / ZAGREB / NEW YORK – Čak 22 hrvatske vinarije predstavile su se američkim distributerima i vinskim stručnjacima zajedničkim nastupom u New Yorku u organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore. Prezentacija pod nazivom Vina Croatia – vina mosaica okupila je 300-tinjak potencijalnih distributera i vinskih stručnjaka s ciljem snažnijeg proboja na tržište SAD-a, koje se nalazi u top pet tržišta hrvatskih vinara izvan EU.

Na prezentaciji u New Yorku svoje su proizvode predstavili: Agrolaguna, Badel 1852, Dingač Skaramuča, Erdutski vinogradi, Fakin obrt, B&M, Grgić vina, Iločki podrumi, Jako vino, Kabula, Katunar estate winery, Korta Katarina, Kozlović, Matošević, Miloš-obrt Vinifera, OPG Jasna Antunović Turk, Osilovac, Rizman, Veralda obrt, Vina Bibich, Z.O. Vina Cattunar obrt, Zlatan Otok i Vinarija Bartolović iz Požege.

-Naša vina zadovoljavaju svjetski standard kvalitete. Izvoz u SAD je posljednjih godina u porastu, no za veći iskorak potrebno je snažnije brendiranje naše zemlje. Hrvatska mora biti prepoznata ne samo kao turistička, već i kao vinska destinacija -istakao je tim povodom predsjednik HGK Luka Burilović.

Za domaće vinare prisutnost na američkom tržištu znači ulazak na vinsku kartu svijeta.

-Ako nismo prisutni na njujorškoj sceni, onda teško postojimo i na međunarodnoj- kazao je Ivica Matošević iz Udruženja vinarstva HGK i dodao da im je važna potpora institucija jer je svaki vinar premali da bi ovakve stvari mogao izvesti sam.

Čak 15 od 22 vinarije koje su se predstavile već imaju svoje distributere na američkom tržištu. Posljednjih nekoliko godina hrvatska vina sve češće nalaze put do kupaca SAD-a, poglavito nakon posjeta američkih distributera hrvatskim vinarijama u Istri i Dalmaciji.

Projekt promocije hrvatskih vina u SAD-u financira se sredstvima iz EAGF fonda Vinske omotnice – Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2018., mjera Promidžba na tržištima trećih zemalja.

Vinarija Bartolović osnovana je na temeljima dugogodišnje obiteljske tradicije uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina. Smještena je u samom srcu Zlatne doline, srednjovjekovnom gradu Požegi, dok se vinogradi prostiru na 18 hektara, 9 vlastitih i 9 u kooperaciji, u Parku prirode Papuk,  vinogorje Kutjevo.
Djelovanje ove vinarije proizašlo je iz velike ljubavi prema vinogradima i vinu, te spoju tradicije i moderne tehnologije koja je neizbježna za dobivanje visokokvalitetnih vina.

 

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88