Među 13 hrvatskih vinarija Kutjevo d.d. se predstavlja na sajmu Beowine u Beogradu

Autor: DK

S ciljem povećanja plasmana svojih vina, posebice na stranim tržištima, Kutjevo d.d. kontinuirano nastupa na brojnim specijaliziranim sajmovima izvan granica naše zemlje.

Nastup 13 hrvatskih vinarija na u petak otvorenom sajmu Beowine u Beogradu, koji se održava u sklopu Sajma turizma koji je otvoren do 24. veljače, prva je od četiri aktivnosti projekta Promocije hrvatskih vina na tržištu Srbije u 2019. godini Hrvatske gospodarske komore (HGK). Projekt je težak milijun kuna, a 80 posto financirat će se novcem iz europskoga fonda, odnosno Vinske omotnice.

-Nastavljamo s prezentacijom Vina Croatia u Srbiji jer smatramo da imamo izvozni potencijal. Kada govorimo o vinima, to nam je četvrto izvozno tržište, a zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima brendiranja koje HGK provodi od 2014. u zadnjih godinu dana izvoz je porastao preko 45 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine- istakao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, dodavši da je u porastu je i izvozna cijena, s 5 i pol eura koliko je iznosila 2017. u prošloj je godini porasla na 6 eura po litri.

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se vinarija Medea, Kutjevo d.d., Pjenušci Peršurlić, Vinarija Grabovac, Vinoplod – vinarija Šibenik, Zigante, PZ Vrbnik, Iločki podrumi,  Stina vino, Degrassi, Dingač Skaramuča, Feravino i drugi.

Priprema se i promotivna večera u poznatom restoranu Kalemegdanska terasa koja će omogućiti distributerima i vlasnicima restorana da dožive potencijale novih berbi uz odgovarajuće specijalitete pod vodstvom poznatog sommeliera Aleksandra Dukovića iz Vinske Akademije Srbije. 

Vinarije će se, u sklopu projekta Promocije hrvatskih vina na tržištu Srbije u 2019. predstaviti i u sklopu Winestyle festivala u hotelu Crowne Plaza u ožujku te u sklopu Novosadskog salona vina u travnju, a projektom je osigurano i stručno-medijsko putovanje u regiju Dalmacija u svibnju ove godine kako bi se mediji i vinski stručnjaci te distributeri bolje upoznali s vinarijama, vinima i mjestom s kojeg vino dolazi, i to na temelju strategije branda Taste the Place. Podsjetimo, Hrvatska gospodarska komora okupila je sve proizvođače vina pod krovni brend „Vina Croatia – Vina Mosaica“. Cilj im je povećati prepoznatljivost i pozicionirati Hrvatsku na vinsku kartu svijeta kao zemlju koja pruža raznolika i visoko kvalitetna vina.

Foto naslovnica: suvremena.hr

Komentiraj: