Međimurci ekipni pobjednici, Požežani četvrtim mjestom ostvarili svoj najviši plasman

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA/BZENICA – Naše najpoznatije strelište za lovno  streljaštvo ono u Bzenici kraj Pleternice bilo je poprište ekipnog i pojedinačnog Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu,  te 12. Revijalnog natjecanja kojima je domaćin bio Lovački savez Požeško-slavonske županije, a po prvi puta strijelci su se natjecali u sve tri discipline: trapu, parkuru i lovačkom karabinu. Nastupile su ekipe svih hrvatskih županija, a Požežani su se ponovo pokazali kao vrsni organizatori ovakvih natjecanja.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović pozdravio je sudionike i goste u ime 1350 lovaca toga kraja, a pozdravne riječi još su uputili je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice i  Željko Obradović, izaslanik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

-Nastojte postići što bolje rezultate jer nam slijedi susret sa strijelcima Slovenije, te natjecanja na međunarodnoj razini – poručio je ovom prigodom predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza umirovljeni general Đuro Dečak.

Prošlogodišnji pojedinačni prvak Matija  Parlaj(Krapinsko-zagorska županija) uz zvuke zagrebačkih rogista koji su svirali himnu „Lijepa naša domovino“  podigao je na jarbol državnu zastavu.

-Čestitam olimpijcima koji su osvojili nagrade u streljaštvu, a vama želim sportsku i korektnu borbu – istakao je otvarajući Državno prvenstvo predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i lovnog gospodarstva Ivica Francetić nakon čega je Anita Bračun, predsjednica Ženske lovačke udruge „Dama dama“ ispalila prvi hitac na strelištu.

U programu svečanog otvaranja nastupile su Pleterničke mažoretkinje, a tijekom druženja svih sudionika i gostiju na zajedničkoj večeri tamburaški sastav „Naša grana“ iz Požege.

Prvenstvo je održano unatoč štetama koje je na strelištu u dva navrata početkom ljeta pričinila poplava jer su vrijedni čelnici i suradnici požeškog lovačkog saveza to sanirali u rekordnom roku kako natjecanje ne bi došlo u pitanje.

Najbolji pojedinac je Damir Mehkek (Koprivničko-križevačka županija) sa 95 bodova, drugi je Ivica Varga (Međimurska županija) sa 94, treći Stjepan Cvitković (Splitsko-dalmatinska županija) sa 93 boda koliko ima je četvrtoplasirani Radovan Abramović (Zagrebačka županija), slijedi Miljenko Kos sa 92 boda itd.

Ekipni pobjednici su lovci Međimirske županije sa 441 bodom, druga je Splitsko-dalmatinska sa 439, treća Varaždinska županija sa 426, slijedi Požeško-slavonska županija sa 420 bodova, Koprivničko-križevačka sa 415 itd. Požežani su tako ostvarili svoj najbolji dosadašnji plasman na državnim natjecanjima.

Medalje i pehare uručili su Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović, potpredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza zajedno sa glavnim tajnikom Ivicom Budorom i potpredsjednikom požeškog saveza Brankom Bertelovićem. Po prvi puta dodijeljen je i prijelazni pehar koji će slijedeću godinu dana tj. do državnog natjecanja iduće godine krasiti vitrine Međimuraca.

Pojedinačnom pobjedniku pušku je darovao danski poduzetnik Per Locht koji ostvaruje dobru suradnju sa hrvatskim lovcima i promovira naše lovstvo u svojoj zemlji, a drugoplasirani je dobio pištolj dar domaćeg proizvođača HS produkt.

/Foto: D.Mirković /

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot