MEDALJE ZA DIVLJAČ: Zlato za divlju svinju Kundeku (Orljavac), za lisicu Maričeviću (Sokolovac), čaglja Kraljeviću (Fazan), te za srne Bakariću (Slavuj) i Sabi (Fazan)

POŽEGA/PAKRAC – Čak 486 uzoraka trofeja divljači ocijenjeno je na razini Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Požegi i Pakracu što je porast za više od stotinu trofeja u odnosu na prošlu godinu. Na ocjenjivanju su sudjelovala sva lovačka društva čime su zadovoljila zakonsku obvezu.  

-Posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC- standardima kod rogovlja pridajemo rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, bruto težini, točkama ljepote, ali i odbicima – istakao nam je Denis Milošević, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje lovačkih trofeja ove županije, te dodao da među ocijenjenim trofejima u kategoriji jelena običnog, lopatara i muflona nema zlatnih medalja.

Mario Bakarić („Slavuj“ Gaj) za rogovlje srne osvojio je zlatnu medalju, kao i Danijel Sabo („Fazan“ Pakrac), zatim za kljove divlje svinje Branko Kundek („Psunj“Orljavac), lubanju lisice Tomislav Maričević („Sokolovac“Požega), te lubanju čaglja Srećko Kraljević („Fazan“ Pakrac).

Na ocjenjivanju su najzastupljenija bila rogovlja srna(216), zatim kljove divlje svinje(111), lubanje lisice(90) i rogovi običnog jelena(37).

Gledajući po lovačkim udrugama najviše trofeja na ocjenjivanje dali su lovci požeškog „Jelena“ i to 48, zatim  „Sokolovca“,također iz Požege  47, „Psunj“ i „Fazan“(oba iz Pakraca) sa 43, odnosno  34 uzorka, zatim „Psunj“(Orljavac) 25,„Slavuj“(Gaj) 20, „Dilj“(Buk) 18 itd.

Najzastupljenija lovišta na ovom ocjenjivanju bila su Sjeverna Babja Gora,Zapadni Papuk, Jakšić, Požega I,Košuta i Buk.

Vlasnici stečenih trofeja dobit će trofejne listove, a društva ocjembene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Naknadno će lovcima za njihove trofeje biti dodijeljene medalje.

0 Comment