Matej Mitrović na ponos Lukaču i cijeloj Zlatnoj dolini: “Čekao sam svoju priliku i presretan sam zbog gola”

Autor: D.K.

1LUKAČ – Sinoćnja utakmica Hrvatska-Kosovo pratila se diljem Lijepe naše. No, zasigurno nigdje kao u Lukaču iz kojeg je rodom 23-godišnji Matej Mitrović, igrač NK Rijeke koji je jučer dobio priliku igrati za reprezentaciju Hrvatske.
Za nacionalnu je momčad Matej po prvi puta zaigrao 2014. godine, a sada svima jasno da je izbornik Čačić pozvavši ga u ekipu donio itekako dobru odluku. Naime, naš je Matej u 67. minuti pospremio loptu u kol i upisao na listu strijelaca. Podsjetimo, Hrvatska je reprezentaciju Kosova savladala 6:0.
Veselju i ponosu u rodnom Lukaču i Vetovu gdje su mu mnogi prijatelji nikad kraja. Matej se po završetku utakmice odmah javio prijateljima koje danas časti “Kod Prke” u kafiću, a kako im je obećao prava fešta bit će prvom prilikom kada dođe kući. 3
– Bilo mi je iznimno drago i bio sam sretan kada me izbornik pozvao u reprezentaciju. Čekao sam svoju priliku da zaigram i dam sve od sebe ako ju dobijem. Na kraju sam ju dobio i dao sve od sebe. Presretan sam zbog gola. Zahvalan sam izborniku Čačiću zbog toga što je vjerovao u mene i pružio mi priliku da igram za naše boje – poručuje Matej.
U Lukaču se i danas slavi. Iako su svi poprilično zaposleni jer su berbe grožđa u punom jeku, pa tako i kod obitelji Mitrović, oni koji uhvate vremena navrate do lokalnog kafića, nazdrave i s ponosom pričaju o Mateju i njegovim sportskim uspjesima. Jer, ne daje Zlatna dolina samo dobra vina već i dobre sportaše. Matej Mitrović najbolja je potvrda toga.

2

Foto: Iz privatne kolekcije Mateja Mitrovića

Komentiraj: