Malobrojni mještani očistili granje kako bi cesta bila prohodnija i preglednija (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

ŠKRABUTNIK – Unatoč velikoj vrućini zbog visokih ljetnih temperatura desetak žitelja prigradskog naselja Škraburtnik više sati su dobrovoljno radili na prilaznoj cesti od županijskog puta Požega-Lipovac-Nova Kapela dugoj 2,7 kilometara.

-Morali smo sjeći i odrezati mnoštvo grana koje su se sa okolnog drveća uz cestu nadvile na prilazni makadamski put jer se cestom vozilima gotovo nije moglo prometovati- kaže nam Jozo Blažević, predsjednik Mjesnog odbora Škrabutnik i dodaje da je prethodnih dana prilaznom cestom prošao stroj tzv. malčer no ništa nije napravio pa su to mještani morali učiniti sami!

Za zadnjih velikih kiša ovdje je voda odnijela sa kolnika nasuti pijesak i kamen tako da su sami žitelji lopatama to vratili na prometnicu poravnavši njen kolnik.

Jozo Blažević, predsjednik Mjesnog odbora Škrabutnik

-Pozivam gradonačelnika i ostale čelnike da posjete naše selo i vide gdje ljudi žive bez asfalta, bez rasvjete, prijevoza itd. – istakao je Blažević.

Mještani Škrabuitnika tvrde da su prije 11 godina uputili u grad Požegu zahtjev da se cesta asfaltira prilazna cesta, te da još nisu dobili nikakav odgovor.

-Novca ima za asfaltiranje cesta do nogometnih igrališta i parkirališta uz igrališta, zatim za ceste do vinograda i vikendica, no za našu cestu nema- nastavljaju žitelji Škrabutnika i predlažu da se ovisno o mogućnostima grada njihova prilazna cesta napravi u  nekoliko navrata uz dakako prioritet onog dijela gdje je najveći uspon ili pad kolnika. Uz to napominju da put do katoličkog groblja nije uređen pa je neprohodan u vrijeme kada padnu kiša ili snijeg, te dakako tijekom jeseni i zime.

Na kraju su nam se požalili da je u Škrabutniku jednostavno vrijeme stalo jer se u zadnjih stotinu godina gotovo ništa nije promijenilo!  

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: