Malo soli, a još manje novca: Požega za „Aurea fest“ dobila 30 tisuća, a Lipik za svoju priredbu 20 tisuća kuna!

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenih javnih poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na području Požeško-slavonske županije dodijelilo je za 2016. godinu samo 220 tisuća kuna!

Koliko se time može biti zadovoljno teško je reći. Hrvatska turistička zajednica u okviru programa potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima dodjeljivala je sredstva i onim županijama i turističkim zajednicama koje su itekako razvijene u turističkom smislu.

Gledajući na odobrene potpore slobodno se može reći da je Požeško-slavonska županija samo “posoljena” s takvim potporama kojih bi u svakom slučaju trebalo biti daleko više.

Tako je za turistički nerazvijena područja Turističkoj zajednici grada Požege dodijeljeno 45 tisuća kuna za projekt “Ljubavna promenada – Stari grad” dok je Turističkoj zajednici grada Pleternice za projekt “Pleterničke turističke priče” odobreno 25. tisuća kuna.

Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije za dva projekta “Izrada promotivnih materijala o ključnim turističkim proizvodima Požeško-slavonske županije” i “Edukacije za dionike turističkog razvoja u Požeško-slavonskoj županiji” odobreno je 50 tisuća kuna.

Za projekt “Postavljanje interpretacijskih tabli ispred sakralnih objekata” Turističkoj zajednici grada Pakraca odobreno je 15 tisuća kuna, dok je Turističkoj zajednici grada Lipika za dva projekta “Uređenje objedinjene biciklističke staze (Lipik i Pakrac)” i “Podizanje kvalitete informiranja posjetitelja” odobreno 35 tisuća kuna.

Za projekt iz programa „Potpore događanjima“ u 2016. godini Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice podržalo je dva na području Požeško-slavonske županije. Tako će Turistička zajednica grada Požege dobiti 30 tisuća kuna za manifestaciju “Aurea fest Požega 2016.” dok će Turistička zajednica grada Lipika za manifestaciju “Lipanj u Lipiku” dobiti 20 tisuća kuna.

/Foto: hrturizam.hr/

Komentiraj: