Mališani Dječjeg vrtića “Sv. Leopolda Mandića” proslavili Dane kruha (foto galerija)

Autor: Požega.EU

DSC_8312POŽEGA – Dječji vrtić Sv. Leopolda Mandića koji djeluje od 1999. godine u Požegi, kojemu je osnivač i vlasnik Župa Sv. Leopolda Mandića danas je, unatoč lošem vremenu sa nešto kraćim programom obilježio tradicionalne Dane kruha koji se u znak zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju svake godine tijekom listopada diljem Hrvatske, u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju i drugim ustanovama.

Tim povodom, u znak zahvalnosti za plodove zemlje dječica su sa svojim tetama Dane kruha simboličnim blagovanjem i blagoslovom kruha čime su željeli zahvaliti Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Zbog kiše, priredba je s podija ispred vrtića premještena u dnevne boravke odgojnih grupa. Nije prikazan ni predviđeni program koji su mališani naučili za ovu prigodu što nije bio razlog da ne budu veseli uz obilje slastica, peciva, kruha i kolača koje je bilo ponuđeno.

Pripremljenu hranu blagoslovio je župnik Župe Sv Leopolda Mandića, prečasni Jozo Jurić koji nije skrivao raspoloženje družeći se s veselim mališanima.

no images were found

Više iz kategorije