Mali i mladi poljoprivrednici s područja Požeštine dobivaju potporu od 2,43 milijuna kuna

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nastavlja s isplatama za projekte unutar operacije “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Prema odluci Agencije odobreno poticaja je za 17 korisnika s područja Požeštine koji će dobiti ukupno 2,43 milijuna kuna.

Prošli tjedan počela je isplata prvih rata za prijavljene projekte i to “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i “Potpora mladim poljoprivrednicima”.

S područja općine Velika odobreno je jednom mladom poljoprivredniku 381.150 kuna za projekt “Potpora mladim poljoprivrednicima”. Što se tiče potpore po projektu “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sredstva su odobrena za financiranje 16 korisnika, i to svakom korisniku fiksna potpora u iznosu 113.830 kuna.

S područja općine Čaglin potpora je odobrena jednom korisniku, zatim općine Jakšić za njih pet u ukupnom iznosu 569.152 kune, dok je s područja općine Kaptol potpora odobrena trojici korisnika u ukupnom iznosu od 341.491 kunu. S područja grada Kutjeva odobrena je potpora za jednog korisnika, a isto toliko i za područje općine Velika.

Nadalje tri potpore su odobrene korisnicima s područja grada Pleternice, a s područja grada Požege odobreno je potpora za četiri korisnika.

Mali poljoprivrednici potporu mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme, te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru te potpore mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednog zemljišta, te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.


Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate – 50 posto sredstava korisnici mogu zatražiti odmah nakon dobivene odluke o dodjeli sredstava, a preostalu polovinu novca nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana. Potpora unutar ove podmjere može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja od 2014. do 2020. godine po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: