Mali Juraj najmlađi je sudionik Pleterničke biciklijade: “Često bicikliramo, uživamo u tome!”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Juraj iz Požege najmlađi je sudionik ovogodišnje Pleterničke biciklijade. Ima samo godinu dana. On, mama, tata i brat dio su ekipe koja je odlučila iskoristiti prekrasan proljetni dan i biciklirati od Pleternice do Zarilca. Nije im teško, od sunca ih štite šilterice, imaju dovoljne količine napitaka uz sebe, a bicikliranje je ionako dio njihove svakodnevice.

– Često bicikliramo. Juraj uživa u tome i kad god imamo priliku na biciklu smo – kaže nam Jurajeva mama.

Vrijeme savršeno, staza ugodna kroz šumske i ravničarske predjele pleterničkoga kraja.
Pleternička biciklijada okupila gotovo 90 sudionika. Odaziv na manifestaciju kojom se obilježava početak svibanjskih i lipanjskih aktivnosti kojih je u Pleternici svake godine u izobilju, potvrda je da su pleternički mladi napravili pravi potez kada su odlučili obnoviti ovu tradiciju u svome gradu.
Bicikliste svih uzrasta na dionici dugoj oko 12 kilometara predvode predsjednik organizatora, Udruge Mladi za mlade Tomislav Ećimović i dogradonačelnik Domagoj Katić.

Biciklijada je organizirana u suradnji s Kronikom požeško-slavonskom i cilj je upravo na jezeru u Zarilcu gdje se održava roštiljada i tamburaši.

A kako bi nadoknadili izgubljenu energiju, sudionike biciklijade u Zarilcu očekuju piće i lovački čobanac koji za njih spravljaju lovačka društva Sokol Bučje i Vražjak Sesvete.

Foto: D. Krstanović [FAG id=241930]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88