Mali Juraj najmlađi je sudionik Pleterničke biciklijade: “Često bicikliramo, uživamo u tome!”

Autor: D.K.

blankPLETERNICA – Juraj iz Požege najmlađi je sudionik ovogodišnje Pleterničke biciklijade. Ima samo godinu dana. On, mama, tata i brat dio su ekipe koja je odlučila iskoristiti prekrasan proljetni dan i biciklirati od Pleternice do Zarilca. Nije im teško, od sunca ih štite šilterice, imaju dovoljne količine napitaka uz sebe, a bicikliranje je ionako dio njihove svakodnevice.

– Često bicikliramo. Juraj uživa u tome i kad god imamo priliku na biciklu smo – kaže nam Jurajeva mama.

Vrijeme savršeno, staza ugodna kroz šumske i ravničarske predjele pleterničkoga kraja.
Pleternička biciklijada okupila gotovo 90 sudionika. Odaziv na manifestaciju kojom se obilježava početak svibanjskih i lipanjskih aktivnosti kojih je u Pleternici svake godine u izobilju, potvrda je da su pleternički mladi napravili pravi potez kada su odlučili obnoviti ovu tradiciju u svome gradu.
Bicikliste svih uzrasta na dionici dugoj oko 12 kilometara predvode predsjednik organizatora, Udruge Mladi za mlade Tomislav Ećimović i dogradonačelnik Domagoj Katić.

Biciklijada je organizirana u suradnji s Kronikom požeško-slavonskom i cilj je upravo na jezeru u Zarilcu gdje se održava roštiljada i tamburaši.

A kako bi nadoknadili izgubljenu energiju, sudionike biciklijade u Zarilcu očekuju piće i lovački čobanac koji za njih spravljaju lovačka društva Sokol Bučje i Vražjak Sesvete.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića