Malbée Lipik 3X3 Challenger; Dva odlična koncerta i vrhunska košarka u Lipiku ovaj vikend

Autor: M.B.

LIPIK – Ovog petka i subote, 8. i 9. srpnja u Lipiku na igralištu Dječjeg doma održava se tradicionalni 18. turnir u uličnoj košarci Malbée Lipik 3X3 Challenger na kojem će igrati 16 ekipa iz čak 11 zemalja. Bogat je i popratni sadržaj turnira uz dva velika koncerta; 8. srpnja Brass Band te 9. srpnja Plavi orkestar.

Poznati su svi sudionici Malbée Lipik 3x3Challengera, od 16 ekipa 9 ekipa je lani nastupilo na nekom od Mastersa World toura, dok je čak 5 ekipa igralo na završnom finalnom Mastersu u Abu Dhabiu. Dokaz kvalitete je što će posjetitelji na „domskom“ igralištu u Lipiku imati prilike na djelu vidjeti više od 20 igrača iz svjetskih Top 50 prema FIBA-inoj službenoj ljestvici na kojoj je rangirano više od 96 tisuća igrača iz cijelog svijeta. U Lipiku će tako zaigrati ekipa aktualni i dvostruki svjetski prvak ekipa Al Wahda Novi Sad, a naslov će braniti ekipa Piran/Trbovlje pobjednici posljednja dva izdanja streetballa u Lipiku.

Petak uz Brass band, hostese i DJ-a

U petak 8. srpnja turnir se igra od 14 sati i cijeli dan razigravaju se skupine koje su izvučene putem FIBA-inog sustava:

Skupina A: Novi Sad (Srb), Malaga (Špa), Paris (Fra), Sofia (Bug)

Skupina B: Ljubljana (Slo), Vilnius (Lit), Vitez (BiH), Tortona (Ita)

Skupina C: Piran (Slo), Zemun (Srb), Sarajevo (BiH), Modena (Ita)

Skupina D: Gdansk (Polj), St. Petersburg (Rus), Zagreb (Hrv), Split (Hrv)

Turnir će prvog dana završiti oko 22 sata nakon čega se u obližnjem objektu robne kuće Budućnost održava veeeliki narančasti party uz Brass Band, DJ-a i hostese. Brass Band je atrakcija koja okuplja impresivnu postavu šestorice vrhunskih glazbenika i dvije plesačice koje svojim nastupima oduševljavaju publiku svirajući popularne klupske izvođače poput Davida Guette i Rihanne, ali i žestoke rock taktove bendova kao što su Nirvana i Queen. Nastupali su do sada kako u klubovima diljem Hrvatske, tako i Europe, a svaki prostor pretvore u nezaboravne tulume i ne sumnjamo da će tako biti i u Lipiku. Ulaz na koncert je besplatan.

Subota završnica turnira i koncert Plavi orkestar

U subotu turnir započinje od 12 sati amaterskim dijelom, a sve ekipe koje se žele okušati u haklu 3×3 mogu se prijaviti putem Facebook stranice Malbée Lipik 3X3 Challenger. Završnica kreće od 17 sati, a program je uz košarku popunjen i raznim zabavnim sadržajem kako na terenu, tako i oko njega. Svi koji ipak neće biti u prilici doći u Lipik, moći će sve pratiti putem FIBA-inog Youtube kanala tijekom cijela dva dana turnira, odnosno prijenos same završnice je uživo preko Sportske televizije.

Nakon finala i proglašenja pobjednika, iza 22 sata na platou između bazena i dječjeg doma održava se koncert Plavog orkestra. Ulaznica je popularnih i povoljnih 20 kuna, a kako je najavio frontmen grupe Saša Lošić Loša;  “Jako se radujemo što ćemo nastupiti u Lipiku na tako velikom sportskom spektaklu kao što je Malbée Lipik 3×3 Challenger. Od naših kolega glazbenika smo o Lipiku i ovom turniru čuli samo pohvale i sretni smo što su organizatori poželjeli da i mi u njemu sudjelujemo. Svima koji dođu na koncert u Lipiku ćemo priuštiti dvosatni glazbeni spektakl uz naše najveće hitove. Zato pozivam sve da 9. srpnja obavezno planiraju večer u Lipiku, a mi ćemo se pobrinuti da vam ta večer ostane u nezaboravnom sjećanju“.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: