Lovci trebaju gospodariti na svome području

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/PLETERNICA – Nakon što j svečano otvorio 18. Natjecanje u lovnom streljaštvu Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević sastao se sa čelnicima Županijskog lovačkog saveza, te lovačkih društava s područja županije, a raspravljalo se o produljenju ugovora o zakupu lovišta iduće godine, te ulaganjima radi razvoja lovnog turizma.

-Interes nam je da lovci i nadalje gospodare lovištima na ovome području, a zajedno ćemo ići sa zahtjevom za produljenje zakupa lovišta tijekom slijedećih deset godina- istakao je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović i dodao da će Hrvatski lovački savez pod povoljnim uvjetima izraditi lovno-gospodarske osnove za ovdašnja društva, a iz sredstava povrata lovozakupnine platio bi se taj posao. Stoga se očekuju da će tridesetak lovačkih društava nastaviti zakup i gospodariti lovištima kao u prethodnim godinama.

-Lovstvo je važna grana za razvoj našeg gospodarstva, pogotovo turizma, zahvaljujem vam na dosadašnjem dobrom gospodarenju lovištima što bi natječaj za produljenje zakupa lovišta trebao prepoznati, te vam omogućiti nastavak takvih aktivnosti, a uvažavajući sve želje i namjere ovdašnji lovci bi to trebali ostvariti jer bi lovišta ostala u rukama naših ljudi koji bi njima gospodarili – kazao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodavši da je županija unatoč financijskim teškoćama uspjela vratiti društvima predviđena sredstva od lovozakupnine.

 Na skupu je još bilo riječi o problemima šteta od divljači, obilježavanju značajnih obljetnica lovačkih društava i drugom.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: