Lovci lipičkog „Jelena“ uz jubilej otvorili svoj dom, te primili zlatnu plaketu HLS-a /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

LIPIK – Lovačko društvo “Jelen“ iz Lipika sa 80 članova proslavilo je 85 godina plodnog rada, a nakon svečane povorke uz zvuke puhačke glazbe „Ivo Tijardović“ iz Ciglenice  Zagorske na svečanoj sjednici u nazočnosti brojnih gostiju predsjednik „Jelena“ Aleksandar Terer iznio jer povijesni slijed razvoja lovstva u lipičkom kraju.

-Dvadeset lipičkih  lovaca 15. srpnja 1931. godine osnovalo je društvo čiji je rad obnovljen nakon Drugog svjetskog rata,sedamdesetih godina  se društvo fuzioniralo sa susjednim društvima iz Donjeg Čaglića i Kukunjevca, brojni lovci su se uključili u Domovinski rat u kojemu su uništene dvije lovačke kuće, unazad desetak godina kupili smo zemljište i gradimo svoj dom u Dobrovcu, a sada djeluju tri lovne jedinice u Brezinama, Čagliću i Lipiku- naglasio je Terer, te izrazio zahvalnost svima koji su kroz ova destljeća doprinijeli razvoju lovstva i cijele zajednice. Upozorio je na probkleme zbog šteta, pojava divljači u naseljima kao napr. čaglja, lisice i druge, te visoke troškove zakupa itd.

Hrvatski lovački savez uz ovaj jubilej dodijelio je „Jelenu“ Zlatnu plaketu za doprinos u razvoju i unapređenju lovstva, koju je uručio njegov dopredsjednik Zdravko Vujnović, koji je kao predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije darovao „Jelenu“ repliku zastave ovog saveza, a uručio je i odličja najzaslužnijim lovcima lipičkog kraja. Tako su Ivica Adžijević i Petar Galunić dobili odličja prvog reda, Ivica Marinković, Josip Prhal, Zdenko Subotić i Stjepan Šarac drugog, te Marijan Mlinarić, Dragan Vucelja, Božidar Nora, Dejan Sarvaš i Marko Ljepović odličja trećeg reda.

Vujnović, Terer, te gradonačelnijk Lipika Vinko Kasana i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i lovnog gospodarstava Goran Harambašić presijecanjem vrpce otvorili su novoizgrađeni lovački dom „Jelena“ vrijedan nekoliko milijuna kuna u sklopu kojega je hladnjača sa pratećim sadržajima, a još slijedi uređenje pet soba u potkrovlju objekta čime će se društvo uključiti u turističku ponudu kroz lovni turizam.

Čestitke na jubileju još su uputili Vinko Kasana i izaslanik požeško-slavonskog župana Željko Obradović, dodijeljene su zahvalnice sponzorima za potporu gradnji doma i ovoj proslavi, kao i zaslužnim članovima „Jelena“, a u prigodnim programu nastupile su Lipičke mažoretkinje i tamburaški sastav „Lipa“.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot