Lovci lipičkog „Jelena“ uz jubilej otvorili svoj dom, te primili zlatnu plaketu HLS-a /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

LIPIK – Lovačko društvo “Jelen“ iz Lipika sa 80 članova proslavilo je 85 godina plodnog rada, a nakon svečane povorke uz zvuke puhačke glazbe „Ivo Tijardović“ iz Ciglenice  Zagorske na svečanoj sjednici u nazočnosti brojnih gostiju predsjednik „Jelena“ Aleksandar Terer iznio jer povijesni slijed razvoja lovstva u lipičkom kraju.

-Dvadeset lipičkih  lovaca 15. srpnja 1931. godine osnovalo je društvo čiji je rad obnovljen nakon Drugog svjetskog rata,sedamdesetih godina  se društvo fuzioniralo sa susjednim društvima iz Donjeg Čaglića i Kukunjevca, brojni lovci su se uključili u Domovinski rat u kojemu su uništene dvije lovačke kuće, unazad desetak godina kupili smo zemljište i gradimo svoj dom u Dobrovcu, a sada djeluju tri lovne jedinice u Brezinama, Čagliću i Lipiku- naglasio je Terer, te izrazio zahvalnost svima koji su kroz ova destljeća doprinijeli razvoju lovstva i cijele zajednice. Upozorio je na probkleme zbog šteta, pojava divljači u naseljima kao napr. čaglja, lisice i druge, te visoke troškove zakupa itd.

Hrvatski lovački savez uz ovaj jubilej dodijelio je „Jelenu“ Zlatnu plaketu za doprinos u razvoju i unapređenju lovstva, koju je uručio njegov dopredsjednik Zdravko Vujnović, koji je kao predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije darovao „Jelenu“ repliku zastave ovog saveza, a uručio je i odličja najzaslužnijim lovcima lipičkog kraja. Tako su Ivica Adžijević i Petar Galunić dobili odličja prvog reda, Ivica Marinković, Josip Prhal, Zdenko Subotić i Stjepan Šarac drugog, te Marijan Mlinarić, Dragan Vucelja, Božidar Nora, Dejan Sarvaš i Marko Ljepović odličja trećeg reda.

Vujnović, Terer, te gradonačelnijk Lipika Vinko Kasana i predstavnik Ministarstva poljoprivrede i lovnog gospodarstava Goran Harambašić presijecanjem vrpce otvorili su novoizgrađeni lovački dom „Jelena“ vrijedan nekoliko milijuna kuna u sklopu kojega je hladnjača sa pratećim sadržajima, a još slijedi uređenje pet soba u potkrovlju objekta čime će se društvo uključiti u turističku ponudu kroz lovni turizam.

Čestitke na jubileju još su uputili Vinko Kasana i izaslanik požeško-slavonskog župana Željko Obradović, dodijeljene su zahvalnice sponzorima za potporu gradnji doma i ovoj proslavi, kao i zaslužnim članovima „Jelena“, a u prigodnim programu nastupile su Lipičke mažoretkinje i tamburaški sastav „Lipa“.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: