Lovci „Jelena“ počastili više od tisuću hodočasnika

Autor: Jelenko Topić

DSC_0812KAMENSKI VUČJAK/VOĆIN – I ove godine nastavljena je tradicija uključivanje članova Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege na hodočašće brojnih vjernika prema marijanskom svetištu u Voćinu.

Lovci „Jelena“ su na lokaciji svoga lovačkog doma na predjelu Leštat pod Papukom nedaleko sela Kamenski Vučjak na prolasku ka Voćinu ponovo ugostili i počastili više od tisuću vjernika i njihovih župnika iz župa južnih i zapadnih dijelova Požeške biskupije.

Kako je poznato oni su dan prije pješice došli iz svojih župa u Stražeman, gdje su prenoćili, a ujutro su nastavili pješačiti uz kratki predah i odmor kod lovaca na Leštatu.

-Prvi puta sam na ovom hodočašću, pa i ovdje kod lovaca, posebno sam dirnuta njihovom srdačnošću i spremnosti da nas ugoste – kazala nam je Marica Arić iz Novske. Slično razmišlja i vjernica iz Davora Jasna Kujac.

-Sve je lijepo organizirano, redovno sam na ovom hodočašću, a ovaj prihvat lovaca nas je oduševio jer nam ova okrijepa dobro dođe na ovom dugom putu – kaže Jasna.

Lovci su za hodočasnike priredili peciva, vodu, kavu i druge napitke koje su nabavili uz potporu Požeško-slavonske županije, grada Požege, te drugih gradova i općina ove županije, zatim obrtnika, poduzetnika, ali i članova LD „Jelen“.

Među hodočasnicima su bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici mu Željko Jakopović i Ferdinand Troha, predsjednik Županijske skupštine Marijan Aladrović, zamjenici gradonačelnika Požege Darko Puljašić i Mario Pilon, te mnogi drugi.

-Imali smo višednevne pripreme za ovaj prihvat vjernika, uključeno je bilo 26 naših lovaca, a svake godine rado se odazivaju na ovu aktivnost-istakao je Boris Janić, predsjednik „Jelena“.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot