Lovci „Jelena“ počastili više od tisuću hodočasnika

Autor: Jelenko Topić

DSC_0812KAMENSKI VUČJAK/VOĆIN – I ove godine nastavljena je tradicija uključivanje članova Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege na hodočašće brojnih vjernika prema marijanskom svetištu u Voćinu.

Lovci „Jelena“ su na lokaciji svoga lovačkog doma na predjelu Leštat pod Papukom nedaleko sela Kamenski Vučjak na prolasku ka Voćinu ponovo ugostili i počastili više od tisuću vjernika i njihovih župnika iz župa južnih i zapadnih dijelova Požeške biskupije.

Kako je poznato oni su dan prije pješice došli iz svojih župa u Stražeman, gdje su prenoćili, a ujutro su nastavili pješačiti uz kratki predah i odmor kod lovaca na Leštatu.

-Prvi puta sam na ovom hodočašću, pa i ovdje kod lovaca, posebno sam dirnuta njihovom srdačnošću i spremnosti da nas ugoste – kazala nam je Marica Arić iz Novske. Slično razmišlja i vjernica iz Davora Jasna Kujac.

-Sve je lijepo organizirano, redovno sam na ovom hodočašću, a ovaj prihvat lovaca nas je oduševio jer nam ova okrijepa dobro dođe na ovom dugom putu – kaže Jasna.

Lovci su za hodočasnike priredili peciva, vodu, kavu i druge napitke koje su nabavili uz potporu Požeško-slavonske županije, grada Požege, te drugih gradova i općina ove županije, zatim obrtnika, poduzetnika, ali i članova LD „Jelen“.

Među hodočasnicima su bili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici mu Željko Jakopović i Ferdinand Troha, predsjednik Županijske skupštine Marijan Aladrović, zamjenici gradonačelnika Požege Darko Puljašić i Mario Pilon, te mnogi drugi.

-Imali smo višednevne pripreme za ovaj prihvat vjernika, uključeno je bilo 26 naših lovaca, a svake godine rado se odazivaju na ovu aktivnost-istakao je Boris Janić, predsjednik „Jelena“.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije