Lovci “Jelena” će ponovo ugostiti 2000 hodočasnika

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo jelen

POŽEGA – Lovačko društvo „Jelen“ iz Požege, koje ima svoj lovački dom sa pratećim prostorima na predjelu Leštat pod Papukom, i ove će godine 21. kolovoza i to po 14. Puta ugostiti hodočasnike koji tu prolaze na pohodu ka marijanskom svetištu Voćin.

-Počeli smo pripreme za doček i prihvat hodočasnika kojih ove godine jer se to događa radnim danom očekujemo između 1600 i 2000 iz svih dijelova Požeške biskupije- kaže Boris Janić, predsjednik LD „Jelen“ kojemu potporu za organizaciji daju Požeško-slavonska županija, grad Požega, te brojni obrtnici i poduzetnici toga kraja.

Tako će za okrijepu svih sudionika hodočašća ovdje biti pripremljeni topli i hladni napici, te pekarski proizvodi, a za brojno svećenstvo koje prati vjernike iz pojedinih župa priprema se zajednički ručak. Tu se očekuje da ih, po tradiciji, pozdrave čelnici Požeško-slavonske županije i jedinica lokalne samouprave.

U sve aktivnosti na pripremi ovog dočeka i ugošćavanja hodočasnika uključeno je tridesetak osoba i to uglavnom članova LD „Jelen“ koje se svih ovih godina u ovakvoj prigodi pokazalo dobrim domaćinom.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek