Ljudi dobra srca: Motoristi Independenta odnijeli pomoć obitelji Momirov Pašalić kojoj je požar “progutao” kuću

Autor: D.K.

POŽEGA – Samo tri dana nakon velike nesreće koja je zadesila obitelj Momirov Pašalić iz Stare Lipe, kada im je u noći u potpunosti izgorjela kuća, motoristi MK “Independent” Požega odnijeli su im pomoć. Inicijativa se rodila u trenu, čim su saznali za sudbinu koja je zadesila šesteročlanu obitelj koja je godinama živjela u trošnoj i ruševnoj kući, bez koje su ostali u noći sa subote na nedjelju.

– Prikupili smo odjeću, obuću, kućne potrepštine i novac. Njima je sada sve potrebno i ni trenutka nismo razmišljali što trebamo napraviti. To je najmanje što možemo napraviti za ljude koji žive tu među nama, a bore se s velikim egzistencijalnim problemima – rekli su nam Independentovci.

Pomoć je danas odvezlo desetak motorista sa suprugama.
Obitelj Momirov Pašalić dočekala ih je u njihovom privremenom smještaju. U početku su bili razdvojeni po kućama kod rodbine i susjeda, a sada su, zahvaljujući dobrim ljudima, svi zajedno na požeškoj adresi.
Članovi Independenta već su poznati po tome da uvijek među prvima priskaču u pomoć ljudima u nevolji.

Doznajemo da su pomoć Pašalićima ponudili i mnogi drugi. No, ostaje nepoznato kada će njihovim podstanarskim danima doći kraj jer nemaju ono što im je ipak najpotrebnije, a to je krov nad glavom.

Svojevremeno je postojala ideja i dobra volja dvojice požeških poduzetnika da obitelji Momirov Pašalić izgrade manju kuću pored postojeće koja je bila pred urušavanjem. Možda ova nesreća koja ih je zadesila ponovno pokrene dobru volju onih koji mogu pomoći te ova obitelj jednom zauvijek dobije svoj dom.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: