Ljetna škola povijesti danas u Požegi, drugi dan nastavak u Osijeku

Autor: Jelenko Topić

Povijesno društvo Požega organizira uz potporu brojnih suradnika Ljetnu školu povijesti kojoj je voditelj  prof. Vinko Tadić, predsjednik društva, a održava se u petak 20. i subotu 21. rujna.

Katolička gimnazija u Požegi bit će mjesto održavanja prvog dana, dok je drugog dana terenska nastava u Osijeku.

Predsjednik Povijesnog društva Tadić ističe da je tema Stara Grčka. Prvog dana od 14 sati predviđeno je otvorenje Ljetne škole povijesti, od 14.30 sati Uvod u povijest Stare Grčke dati će prof. Nataša Puljašić, a od 15.20 do 17.35 sati su predavanja i radionice Graditeljstvo i umjetnost Stare Grčke (prof. Vera Ćuže Abramović), Spartanski odgoj i atenska obitelj (mag. Zoran Jekić), Religija i kult (mag. Ivan Šumiga), Znanost i medicina u Staroj Grčkoj (prof. Julijana Madaj Prpić i prof. Mirela Prskavac), Starogrčki matematičari (prof. Marija Glibo Čuljak i prof. Katarina Kotrla), Kazalište, književnost i filozofija u Staroj Grčkoj (mag. Ivor Čevapović), te Ilijada i Odiseja (prof. Josip Katić i prof. Mihaela Markovac) da bi na kraju bila rasprava i prezentacije rezultata

Tema terenske nastave u subotu u Osijeku su Izabrane teme starije povijesti prostora današnje Slavonije.

Sudionici Ljetne škole povijesti tj. učenici i učenice nakon dolaska u Osijek posjetit će Muzej Slavonije (izložbeni dio: stalni postav, antička Mursa, Tvrđa u Osijeku, radionica) uz stručno vodstvo, a uz stručno vodstvo razgledati će kulturno-povijesne znamenitosti Osijeka.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: