Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Ljepote  Zlatnog Papuka predstavljene filmom za domaće i inozemno tržište

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Ljepote  Zlatnog Papuka predstavljene filmom za domaće i inozemno tržište Požega.eu | Ljepote  Zlatnog Papuka predstavljene filmom za domaće i inozemno tržište

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

https://youtu.be/mxhF-AgOb4c Na južnim obroncima Papuka smjestila se oaza zelenila – Turistička zajednica Zlatni Papuk, čije su ljepote i ponuda predstavljeni u turističkom filmu, vodiču kroz destinaciju.

-Kroz film smo predstavili smo priču o Zlatnom Papuku i iskustvima koja donosi boravak u našoj destinaciji. Uz nedavno otvoren Turističko-informativni centar u Velikoj i novu web stranicu Turističke zajednice, film predstavlja svu ljepotu i doživljaj našeg kraja, a osobito nam je drago da su u snimanju ovog filma sudjelovali i naši lokalni proizvođači, vinarije i domaćini u smještajnim kapacitetima i restoranima -  rekao je Tomislav Galić, direktor TZ Zlatni Papuk, te naglasio da je film sinkroniziran na engleski i njemački jezik kako bi se sva ljepota destinacije predstavila emitivnim inozemnim tržištima.

On predstavlja posebnosti područja općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić donoseći priču o prirodnim ljepotama, izvornoj gastronomiji i vrhunskim vinima, bogatoj kulturi, zanimljivoj povijesti i atraktivnim smještajnim kapacitetima.

U filmu je predstavljeno mjesto Velika, rekreacijsko i turističko središte ove destinacije, koje nalazi se na nadmorskoj visini od 273 metra i prava je oaza zelenila. Ovdje posjetitelji uživaju u Shhhuma Aquaparku koji se zimi pretvara u čarobnu adventsku bajku s tisućama lampica i bogatim sadržajem za cijelu obitelj.

Osim prekrasnog vodenog parka u kojem posjetitelji mogu uživati cijeli dan, tu je i glavna planinarska polazišna točka za goru Papuk visoku 954 metra. U filmu je prikazano jedno od omiljenih izletišta na tom području- Park šuma Jankovac smještena u samom srcu Papuka koje je zaštićeno područje posebne skladne ljepote i bujne vegetacije, a najpoznatija je po 35 metara visokom slapu Skakavcu i dva jankovačka jezera.

TZ Papuk s razlogom se nalazi na karti svakog pustolova i ljubitelja aktivnog odmora. Ovo područje može se istražiti biciklističkim stazama koje prolaze kroz područje parka od Jankovca do Velike. Osim kroz nezaboravne prirodne ljepote, uređene biciklističke rute prolaze uz mnoge kulturne i povijesne znamenitosti te kroz bogate vinograde po kojima je ovo područje poznato.

Posjetitelji se mogu okušati u slobodnom penjanju na penjalištu Sokoline koje se nalazi u blizini Velike na stijeni izgrađenoj od kvarcita, a ukupna visina iznosi više od 50 metara. Ljubitelji adrenalina mogu iskušati svoju spretnost i na dva vrhunski opremljena poligona u Adrenalinskom parku Duboka za velike i male.

Zlatna Slavonija je uz brojne sadržaje i prirodu od koje zastaje dah poznata i po odličnim vinima, izvornoj gastronomiji i domaćim proizvodima – sve to može se pronaći na području Zlatnog Papuka i to s oznakom izvornosti 100 posto Papuk – S gore koja pamti more.

To područje u davnoj je prošlosti bilo otok usred Panonskog mora, a priču o tom nestalom moru donosi Kuća Panonskog mora, posjetiteljsko edukativni centar u Velikoj, prikazan u filmu. Uz najsuvremeniju tehnologiju posjetitelji ondje mogu saznati kakav je život nekada bio na ovim prostorima i što je od njega ostalo danas.

U videu koji je snimio Pointers Travel produkcija – Osijek u suradnji s timom TZ Zlatni Papuk, predstavljeni su i smještajni kapaciteti destinacije. Ovo područje svake sezone nudi nove i svemodernije smještajne kapacitete na najskrovitijim mjestima – od kampova do luksuznih vila.

Za sve koji traže pravi odmor, bijeg od svakodnevice i uživanje u prirodi, tišini, miru te izvrsnoj hrani, ovo je područje idealna lokacija na kojoj će pronaći sve što traže i mjesto na koje će poželjeti doći ponovno.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.