Lijepo je imati prijatelja u Francuskoj: Poznati vinar iz Hrnjevca Ivan Enjingi predstavio selekciju vinskih kapljica u Parizu

Autor: DK
blank

Slobodno se može reći da je dugogodišnje prijateljstvo Ivana Enjingija, poznatog vinara iz Hrnjevca s poznatim požeškim biznismenom svjetskog formata Goranom Krizmanićem, mladim poslovnim čovjekom, rezultiralo još jednom predstavljanju njegovih vina u srcu Francuske, glavnim gradu Parizu. Bila je čast Ivanu Enjingiju predstaviti svoje zlatne kapljice u jednoj od vinoteka gdje je između ostalih bio nazočan i veleposlanik Republike Hrvatske Filip Vučak.

blank

Ivan Enjingi je ne tako davne 2011. godine u Parizu dobio zlatnu medalju International Star for Quality za doprinos proizvodnji vina, koju svake godine predstavnici uspješnih svjetskih kompanija dodjeljuju ljudima koji su na svjetskoj razini pridonijeli razvoju svoje branše. Te je 2011. godine Enjingi primio zlatnu plaketu kao jedini vinar na svijetu, za doprinos razvoju vinarstva i vinogradarstva. Nije on o dodjeljivanju te nagrade imao nikakvih naznaka, kako je tada rekao samo mi je došao dopis iz Madrida da su za mene glasali iz New Yorka, Pariza, Londona, Osla.

Enjingi je i prvi veliki privatni vinar u bivšoj državi i jedini koji je dobio prestižnu prvu nagradu britanskog časopisa Decanter, kada je njegova Venje Vera 1998. godine proglašena najboljim bijelim vinom na svijetu.

blank

Uvijek je ugodno slušati Enjingija kada priča o vinu i proizvodnju zlatne kapljice. On je za proizvodnju vina vezan od svoje 17. godine kada je preuzeo poslovanje koje vodi i do dana današnjeg.

Za vrijeme boravka u Parizu bila je prigoda Ivanu Enjingiju biti i u prijateljskom okruženju s domaćinom Goranom Krizmanićem, našim Požežaninom koji danas upravlja iz ureda u Parizu u Toyota grupi poslovnom cjelinom koja obuhvaća 34 tvrtke u 21 zemlji sa 3.800 zaposlenih. Samozatajni su bili Goranovi gosti, njegov otac Drago i prijatelj mu Tomislav Čabraja koji su posjetili neke od znamenitosti Pariza.

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića