Je li Požeština doista 13. prase Vladi RH: Nova Gradiška dobila državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike,a mi opet ništa

Autor: D.K.

ZAGREB / POŽEGA – Pomalo već deprimiraju brojni primjeri imenovanja u izvršnu vlast, razna ministarstva, a u njima još uvijek nema nikog iz Požeštine. Imenovanje Željka Bigovića, bivšeg gradonačelnika Nove Gradiške ponukalo nas je da ponovno napravimo presjek pitajući se je li Požeština u Hrvatskoj ili nekoj drugoj državi.

Imenovanje Željka Bigovića za državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, nekadašnjeg gradonačelnika Nove Gradiške iz redova HDZ-a kojeg su „njegovi“ srušili pa je kasnije pristupio MOST-u, puno toga govori o čemu ne želimo previše špekulirati. Neka javnost i građani kažu svoje.

Brodsko-posavska županija do sada je mnogo kadrova „plasirala“ u metropolu. Tako su u  izvršnoj vlasti ministar Zdravko Marić, državna tajnica – Dunja Magaš te pomoćnik ministra Damir Agičić i odranije dva pomoćnika ministara Dragan Jelić i Igor Čižmek. Brođani su na odgovornim državnim funkcijama očekivali još svojih ljudi, a to se ovim imenovanjem Željka Bigovića i obistinilo. Doznajemo i da proces imenovanja još nije završio te da se još neka mjesta smiješe osobama iz Brodsko-posavske županije u segmentima državnih institucija.

Pisali smo i o tome da na izvršnim mjestima u Zagrebu ima ljudi iz Slavonije, poput  ministrice Gabrijele Žalac iz Vinkovaca, a još uvijek je izvjesno imenovanje „mostovke“ Ružice Vukovac iz Velike Kopanice za pomoćnicu ministra poljoprivrede.

O eventualnim kandidatima iz Požeštine ne govori se ni u šali, a kamo li da možemo očekivati da bi netko zauzeo neko mjesto u izvršnoj vlasti.

S pravom se možemo pitati, zar doista aktualni premijer Andrej Plenković i ministri u Vladi RH nemaju u svojim primislima nijednog jedinog kandidata iz Požege ili Požeštine. Slobodno se može još jednom reći da se Požežani u svim mogućim kombinatorikama zaobilaze u širokom luku. Trebamo se zapitati zašto? Koji je svemu razlog tomu?

Pisali smo o tome da su se i oni manji gradovi i sredine izborile i progurale neke svoje kandidate na izvršna mjesta, a Požega i Požeština koja ima toliko dokazanih stručnjaka iz raznih područja ne može sa svojim čovjekom biti zastupljena ni s pomoćnikom pomoćnika nekog ravnatelja, neke državne agencije ili direktora tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, a kamoli ministra, zamjenika ili pomoćnika u nekom ministarstvu. Žalosno ali istinito! S pravom se onda pitamo: Jesmo li doista 13. prase Vladi RH?

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: