L projekt kao najpovoljnija tvrtka izabrana za radove na obnovi krovišta veličke Osnovne škole: Investicija vrijedna 770 tisuća kuna

Autor: S.P.

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj danas je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi krovišta škole. Vrijednost radova je 770 tisuća kuna pri čemu 300 tisuća kuna osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostalo Požeško-slavonska županija.

Zgrade škole energetski je obnovljena prošle godine u što je utrošeno 4 milijuna kuna, a obnovom krovišta bit će potpuno dovršeni svi radovi nužni za kvalitetan boravak učenika i djelatnika. Projekt obnove krovišta bit će realiziran u sklopu Programa podrške brdsko-planinskim područjima i Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira projekt s 300 tisuća kuna, dok ostali dio potrebnog iznosa osigurava Požeško-slavonska županija.

Danas je potpisan ugovor s izvođačem radova tvrtkom “L Projekt” iz Rajsavca, a uz ravnatelja škole Zdravka Baruna, te predstavnicu izvođača radova, potpisivanju ugovora nazočila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je naglasila važnost ovakvih projekata. 

-Požeško-slavonska županija skrbi o svih svojih 18 ustanova koje su vezane za obrazovanje i značajna sredstva se ulažu već ove godine u investicijsko održavanje i poboljšanje uvjeta školovanja naše djece, što u osnovnim što u srednjim školama, ali i tekuće održavanje – rekla je županica.

-U ovom trenutku, na području županije provode se projekti koji su vezani za školstvo u iznosu od 8 milijuna i 156 tisuća kuna od čega najznačajniji iznos odlazi na izgradnju restorana Đačkog doma u Požegi, a riječ je o 6,3 milijuna kuna, koji bi trebao biti vrlo uskoro završen. Radimo analize potreba vezano za uspostavu jednosmjenskog rada u našim osnovnim školama pri čemu smo za projektnu dokumentaciju u idućoj godini osigurali sredstva iz Proračuna jer upravo je to ono što je Vlada RH postavila kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti kao reformu školstva. Želim puno uspjeha u provedbi ovog projekta u Velikoj jer to će biti jedan zaokruženi projekt realiziran uz pomoć ministarstva i Vlade RH – naglasila je županica Jozić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Panore te predstavnici Općine Velika.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot