Kviz u sklopu Dana sigurnijeg interneta: Čaglinski osnovnoškolci prvi puta sudjelovali i postigli zavidne rezultate

Autor: DK

ČAGLIN – Učenici čaglinske Osnovne škole sudjelovali su na međunarodnom kviz natjecanju povodom Dana sigurnijeg interneta. Kviz, kao takav, kojeg organizira Centar za sigurniji Internet, uz podršku Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Vladu Republike Hrvatske – Ureda za udruge, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku svake se godine održava drugi dan drugog tjedna u veljači mjesecu. Na ovogodišnjem kvizu je sudjelovalo devet tisuća učenika iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i čaglinski osnovnoškolci i odgovarali na 90-ak pitanja.

– Naših 18 učenika je putem računala u učionici informatike rješavalo pitanja vezana za sigurnije korištenje interneta, koje opasnosti nosi nedovoljno poznavanje pravila o zaštiti osobnih podataka, što znače pojedine kratice u informatičkom svijetu i sl. U kvizu su sudjelovali Luka Barišić, Matej Hovanjek, Matej Marković, Nada Stjepanović, Ivana Tušek, Gabrijel Klobučar, Robert Mroček, Domagoj Lukas, Ivan Blagojević, Domagoj Poljaković, Venio Kozeljac, Irena Krajtner, Doris Dragičević, Dejan Terzić, Elizabeta Jazvić, Andrea Tomić i Tomislav Uljatovski – rekla je mentorica natjecanja, pedagoginja u OŠ Čaglin, prof Ljiljana Đurđević.

Iako prvi puta na natjecanju, čaglinski učenici postigli su odlične rezultate, a učenik 8. b razreda Tomislav Uljatovski je osvojio 1. nagradu – vrijedan mobitel. Čestitke Tomislavu za ovaj uspjeh.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: