„Kutjevo“ puni 800 butelja festivalskog vina

Autor: Požega.EU

DSC_0594KUTJEVO – Prigodnom svečanošću u vinskom podrumu d.d. „Kutjeva“ u Kutjevu započelo je punjenje festivalskog vina sa etiketom „Aurea fest 2015“, a ono će se posluživati gostima, izvođačima i prijateljima tijekom toga festivala od 30. kolovoza do 5. rujna ove godine u Požegi.

Okupljene uzvanike i medije pozdravio je direktor „Aurea festa“ Veljko Valentin Škorvaga, a glavni enolog d.d. „Kutjeva“ Ivan Marinclin predstavio je bijelo festivalsko vino koje je zapravo vrhunska graševina berbe 2014. godine, te crno u kojemu je kupaža vina Maximo berbe 2011. godine.

-Zadovoljstvo je sudjelovati u organizaciji festivala kojega treba podržati i razvijati zbog promocije ovog kraja i očuvanja tradicije – kazao je Mladen Itrak, predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ koje je i ove godine generalni sponzor „Aurea festa“.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović pohvalio je suradnju festivala i ove tvrtke te dodao da je festival simbol cijele Požeštine.

-Svatko tko oko festivala pravi problem ne želi dobro ovoj sredini – poručio je Neferović.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je rekao kako se ovom priredbom pokazuje njegovanje tradicije i kulture.

-Teška su vremena, no vrijedni ljudi će zajedničkim radom prebroditi teškoće radi bolje budućnosti našega kraja – istakao je župan Tomašević.

Prve etikete festivalskog vina na boce su potom zalijepili gradonačelnik Neferović, župan Tomašević, predsjednik uprave Itrak i direktorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak. Tom prigodom nastupili su požeški tamburaši „Zlatna dolina“.

Ukupno će za potrebe „Aurea festa“ biti napunjeno 600 butelja bijelog i 200 butelja crnog vina.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek