Kutjevčani odazivom dokazali da žele imati lijep, čist i uredan grad

KUTJEVO -Kutjevčani žele imati lijep, čist i uredan grad, ulice i naselja čime žele dočarati ljepotu svog prekrasnog mjesta koje je smješteno podno Krndije, koja dijeli Zlatnu dolinu od prelijepe slavonske ravnice, u koji rado dolaze mnogi putnici namjernici jer su čuli o prelijepoj prirodi i krajoliku ali i bogatoj povijesti tog kraja.

Da kutjevački kraj u ovom proljetnom vremenu zaslužuje biti što ljepšim u sklopu akcije “Zelena čistka” jučer je započela prva od niza radnih akcija koje će se provoditi tijekom narednih 30-ak dana u Kutjevu i okolici.

Čišćenju papirića, granja i grančica te prekopavanju i sadnji cvijeća jučer su prisustvovali djelatnici grada Kutjeva i učenici Osnovne škole Zdenka Turkovića uz članove udruge vinara Kutjevo, planinara HPD Vidim Kutjevo i samih mještana.

-Mnogo toga imamo u planu kako bi naš grad učinili što ljepšim. Možda nismo niti svjesni koliko ovdje kod nas dolazi turista i stranaca što nas obvezuje da imamo uvijek budno oko i osjećaj za održavanje prirodne ljepote koja krasi ovaj naš krajolik. Veliki nam je problem Kutjevačka rika ali i za to će se naći rješenje. Trebamo probuditi svijest kod naših građana kako ne bi bacali otpad i zagađivali ono što su nam naša prethodna pokoljenja ostavila na brigu i čuvanje. Ova akcija je “vatrogasna mjera” kako bismo sanirali ono što se unazad nekog vremena od krša i koječega nakupilo što zagađuje kako okoliš tako i naš ovaj prelijepi gradić. Ovdje nas se na ovoj akciji “raspršilo” na čišćenju preko 50 a to su oni koji žele živjeti u ugodnom i prekrasnom okruženju, u svom mjestu za koje žele da bude najljepše na svijetu kao što i je – rako nam je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i nastavio kako je upoznat je da i prije bilo sličnih akcija u kojima sigurno nije bio uključen toliki broj ljudi. Ovo nam treba biti poticaj da organiziramo još ovakvih akcija.

Na predviđene naredne akcije priključiti će se i još neke druge udruge i društva koje teritorijalno pripadaju gradu Kutjevu, ribička i lovačka društva jer im je svima cilj imati što ljepši okoliš.

(Foto: Mirko Cenbauer)

 

0 Comment

Send a Comment