Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kutjevačka Osnovna škola u novom ruhu: Završna konferencija projekta energetske obnove /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kutjevačka Osnovna škola u novom ruhu: Završna konferencija projekta energetske obnove /FOTO/ Požega.eu | Kutjevačka Osnovna škola u novom ruhu: Završna konferencija projekta energetske obnove /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





KUTJEVO - Osnovna škola Zdenka Turkovića iz Kutjeva u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i Regionalnom razvojnom agencijom Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. je u studenom 2015. godine aplicirala projektni prijedlog na Pilot projekt: energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja te je dana 10. kolovoza 2016. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.





Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ukupna vrijednost projekta iznosi do 908.975,00kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sudjeluje sa 30% prihvatljivih troškova, odnosno do 272.242,50, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 60% prihvatljivih troškova, odnosno do 544.485,00 kn, dok ostatak financira Požeško-slavonska županija, kao osnivač škole, u ukupnom iznosu do 92.247,50 kn. Uspješnom prijavom na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini koje je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je do 80% prihvatljivih troškova korisnika.

Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava projekt je podijeljen na 4 logička elementa: element Energetska obnova zgrade Osnovne škole Zdenka Turkovića, Kutjevo kojim su obuhvaćeni građevinski radovi na povećanju energetske učinkovitosti, element tehničke pomoći u kojem su uključeni stručni nadzor građenja te provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata, element promidžbe i vidljivosti te element upravljanja projektom i administracije.





Energetskom obnovom ostvarena je ušteda prosječne energije za grijanje/hlađenje u iznosu od 62,74%, te doprinos smanjenju potrošnje energije u iznosu od 62,74% u odnosu na stanje prije energetske obnove. Zgrada je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B.

Treba napomenuti da je izrada glavnog projekta energetske obnove financirana kroz Pilot projekt „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.1. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 55.700,00 kn, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Požeško-slavonske županije.





Na početku završne konferencije sve nazočne je pozdravio ravnatelj kutjevačke Osnovne škole Miljenko Crnjac među kojim su uzvanicima bili predstavnica Ministarstva graditeljstva, Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. Andrea Hajdingen, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ispred grada Kutjeva predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić, ravnatelji susjednih osnovnih škola i dr.

Kutjevački osnovnoškolci izveli su nekoliko točaka recitacijskog i glazbenog programa i time dali doprinos završnoj konferenciji.





Toto: D.K.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.