Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/ Požega.eu | Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vinskim kumovima Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola Ivanu Valentiću zvanom Grga i Mati Benakiću bliži se kraj mandata. Stoga je kum Grga kako tradicija Udruge nalaže organizirao proslavu, a kum Mata zbog bolesti i izostanka druženje će organizirati uskoro, nakon ozdravljenja.

Za ovu prigodu okupljaju se članovi Udruge u društvenom podrumu i analiziraju rad kumova. Vidljivo je da je kum Grga obišao većinu vinara te se upoznao sa stanjem podruma i vina. To je inače naporan posao a naročito nakon analize sadržaja treće bačve. Pratio je rad pudarske službe, a posebno što se jede i pije za marendu. Redovno je obilazio i ogledni vinograd zasađen ispred društvenih prostorija u prolazu do obližnje birtije. Obzirom da se uhodao u kumovanje Grga je imao prijedlog da se status vinskog kuma ugradi u Zakon o vinu i da mandat umjesto jedne traje bar četiri godine. Prijedlog je uz gromoglasni smijeh naišao na odobravanje.

Ferdinand Novak, predsjednik Udruge se pohvalno izrazio o radu kumova, ali bez obzira za prigodu krštenje mošta za Martinje koje je za manje od mjesec dana i dobiti će nasljednike. Kum Grga nije žalio troška i uzvanike je počastio vlastitom rakijom i likerom od oraha ta najboljim vinom iz svog podruma. Iako ništa nije krivo nastradalo je i prase. Sve u svemu, bilo je obilje "ića" i pića.

Tekst i foto: D. Mirković







































Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo