Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/ Požega.eu | Kum Grga nije žalio troška pri kraju kumskog mandata /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vinskim kumovima Udruge voćara i vinogradara „Vino-kap“ iz Kaptola Ivanu Valentiću zvanom Grga i Mati Benakiću bliži se kraj mandata. Stoga je kum Grga kako tradicija Udruge nalaže organizirao proslavu, a kum Mata zbog bolesti i izostanka druženje će organizirati uskoro, nakon ozdravljenja.

Za ovu prigodu okupljaju se članovi Udruge u društvenom podrumu i analiziraju rad kumova. Vidljivo je da je kum Grga obišao većinu vinara te se upoznao sa stanjem podruma i vina. To je inače naporan posao a naročito nakon analize sadržaja treće bačve. Pratio je rad pudarske službe, a posebno što se jede i pije za marendu. Redovno je obilazio i ogledni vinograd zasađen ispred društvenih prostorija u prolazu do obližnje birtije. Obzirom da se uhodao u kumovanje Grga je imao prijedlog da se status vinskog kuma ugradi u Zakon o vinu i da mandat umjesto jedne traje bar četiri godine. Prijedlog je uz gromoglasni smijeh naišao na odobravanje.

Ferdinand Novak, predsjednik Udruge se pohvalno izrazio o radu kumova, ali bez obzira za prigodu krštenje mošta za Martinje koje je za manje od mjesec dana i dobiti će nasljednike. Kum Grga nije žalio troška i uzvanike je počastio vlastitom rakijom i likerom od oraha ta najboljim vinom iz svog podruma. Iako ništa nije krivo nastradalo je i prase. Sve u svemu, bilo je obilje "ića" i pića.

Tekst i foto: D. MirkovićOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.