Kulturno vijeće grada Požege razmatralo pristigle prijave na Javni poziv za financiranje udruga u kulturi u 2017. godini

Autor: pozega.hr

POŽEGA – Na 4. sjednici Kulturnog vijeća grada Požege razmatrale su se pristigle prijave na Javni poziv za financiranje udruga u kulturi u 2017. godini. Podsjetimo, grad Požega raspisao je 12. rujna javni poziv za programe i projekte udruga građana iz područja kulture, odnosno za programe udruga građana u kulturi od interesa za grad, programe glazbenih, filmskih, književnih i scenskih djelatnosti, programe za zadovoljavanje kulturnih potreba djece i mladih, programe kulture nacionalnih manjina, znanstveno-istraživačke skupove, te programe kulturnih manifestacija. 

– Za financiranje u sljedećoj godini na području kulture prijavilo se ukupno 30 udruga sa 61 prijavljenim programom što je povećanje u odnosu na prošlu godinu. Ukupno se traži više od 1,7 milijuna kuna dok je nadležni odjel u proračunu za sljedeću godinu za ove potrebe osigurao 250 tisuća kuna – pojasnila je Aleksandra Pavlović, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Požege.

Odobrene programe i projekte Kulturno vijeće dostavit će gradonačelniku Grada Požege radi donošenja odluke o godišnjem planu financiranja programskih aktivnosti udruga u okviru sredstava osiguranih u gradskom proračunu za tekuću godinu koja će biti objavljena na službenim web stranicama Grada Požege u roku od 15 dana od dana njenog donošenja.

– Dobro je što se s programskim aktivnostima ide ciljano i vjerujem da je neminovno da se nekima smanje sredstva jer nemaju uporište u svojim programima. Moramo otvoriti mogućnost onima koji su se dokazali sa svojim programima da kvalitetnije i sigurnije rade. Želja mi je da se to isfiltrira i mislim da ćemo sada naći dobar model s kojim ćemo se u početku odmah postaviti čvrsto te stati uz one čiji programi i ideje imaju perspektivu – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović.

Kulturno vijeće osnovano je radi predlaganja programa javnih potreba u kulturi za koje se sredstva osiguravaju u Proračunu Grada Požege, ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost te radi utvrđivanja kulturne politike Grada Požege i mjera za njezino provođenje. Kulturno vijeće pružat će stručnu pomoć Gradu Požegi za razvoj glazbene i scenske umjetnosti, dramske i plesne umjetnosti te izvedbene umjetnosti, knjižne, nakladničke i knjižarske djelatnosti, inovativne umjetničke i kulturne prakse, međunarodne kulturne suradnje, financiranja međunarodnih projekata te brojnih drugih vidova kulturnog i umjetničkog djelovanja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot