Krumpir dobro urodio unatoč kišnom vremenu

Autor: Jelenko Topić

Damir Humski (Small)

Damir Humski

KAPTOL – Proizvođači krumpira s područja Požeške kotline okupili su se na polju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Humski pokraj Kaptola na „Danu polja krumpira 2014“ organiziranom u suradnji sa tvrtkom „Opal“ iz Slatine, koja je zastupnik njemačke sjemenatrske kuće „Europlant“ za hrvatsko tržište.

-Svake godine sadimo sortne pokuse krumpira za više europskih sjemenarskih kuća, a ove godine to je 12 sorti “Europlanta“ čija se sorta Barbarossa pokazala izuzetno dobrom za naše podneblje- kazao je Damir Humski na svome imanju, te dodao da je zadovoljan ovogodišnjim prinosom i kvalitetom krumpira kojega je zasadio na 16 katastarskih jutara.

Dražen Klier

Dražen Klier

Nove sortne pokuse predstavio je Dražen Klier , predstavnik zastupnika „Europlanta“ istakavši da ta kuća pokriva četvrtinu plasmana sjemena u našoj zemlji.

-Uz ove pokuse radimo ih na poljima  PIK Vinkovci i u Međimurju, a ovdje su se uz Barbarossu dobrima pokazale sorte Vineta,Laura i druge – ističe Klier ne krijući zadovoljstvo ostvarenim prinosima na pokusnim nasadima obitelji Humski.

Nataša Mužević iz zagrebačke tvrtke „Agrochemmax“ govorila je o zaštiti biljke krumpira istakavši da na požeškom području ove godine nije bilo većih pojava bolesti i šteta unatoč kišnom vremenu što nije slučaj u drugim dijelovima RH.

-Ove sorte su izuzetne po kulinarskim vrijednostima što se pokazalo i sada u uvjetima velikih padalina- kaže Nataša Mužević.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot