Kroz pilot projekt lovci pleterničke Šljuke radnom akcijom postavili električni pastir dug tisuću metara koji čuva hektar kukuruza na predjelu Klašnička dolina /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Iako je radni dani lovci članovi lovačke udruge Šljuka iz Pleternice dobrom voljom našli su u predvečerje vremena za radnu akciju tijekom koje su na predjelu Klašinička dolina nedaleko sela Bzenica unutar njihovog lovišta Požeška gora postavili stupiće sa tisuću metara dugačkim električnim pastirom koji čuva jedan hektar zemljišta zasijanog kukuruzom od ulaska divljih svinja čime će spriječiti štete na usjevima.

Od tridesetak članova te udruge okupilo ih se više od polovine na čelu s predsjednikom Damirom Arambašićem, tajnikom Markom Grebeš, te lovnikom Željkom Tomljanovićem zvanim Jelenko.

-Električni pastir smo kupili vlastitim sredstvima, a ukoliko se pokaže dobrim jer je to prvi kojega smo postavili to ćemo učiniti na još desetak lokacija kako bi spriječili štete na poljoprivrednim površinama ratara ovog kraja – kaže nam predsjednik Arambašić.

Tajnik Marko Grbeš nam se pohvalio poslovima na uređenju doma koji sada ima 19 ležaja, a potporu im je dala Požeško-slavonska županija kojoj su kao i gradu Pleternici zahvalni za pomoć u radu, kao i Hrvatskim šumama za dobru suradnju.

-Tu još završavamo uređenje hladnjače, te pratećih objekata uz naš lovački dom– kaže Grbeš.

Akcija je u potpunosti uspjela, a našli su vremena i za opuštanje uz domaće specijalitete dio kojih je spravljao upravo lovnik Tomljanović.

-Rado od mesa divljači radim suhomesnate proizvode za potrebe obitelji i naravno kolega u Šljuki – kazao nam je Tomljanović.

Foto: D. Mirković [FGAL id=258678]

Više iz kategorije