Kreće gradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jakšića, te najavljeni brojni projekti

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Ovih dana donacijom Vlade austrijskog Tirola u općini Jakšić stiglo je 30 računala od kojih će se 20 dati na korištenje tamošnjoj osnovnoj školi i deset udrugama čiji se broj stalno povećava. Rečeno je to na konferenciji za medije čelnika te općine, koji su izrazili zadovoljstvo početkom rada i popunom vrtića sa 69 mališana uz tendenciju porasta broja mališana s kojima sada radi pet odgojiteljica, a tu je završeno niz ulaganja i građevinskih zahvata.

-Dobili smo 165 tisuća kuna za štete od poplava čime su sanirane nerazvrstane ceste, a Hrvatske ceste su obnovile dvije ulice što je stajalo 545 tisuća-kazao je načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević, te najavio početak izgradnje infrastrukture(cesta, voda, struja itd.) u Gospodarskoj zoni za što je potpisan ugovor vrijedan tri milijuna kuna. Hrvatske ceste još su dale 220 tisuća kuna za gradnju dva autobusna stajališta, Hrvatske vode sanirale su štete od poplava na vodotocima Kaptolka i Vetovka, a slijedi nastavak sanacije nasipa i drugoga. Izgrađeno je nogometno i dječje igralište u Cerovcu, zatim dva mala dječja igrališta u Jakšiću, te po jedno u Treštanovcima, Eminovcima, Rasjavcu i Radnovcu, a preostaje još gradnja u Bertelovcima, Granju i Svetinji.

-Slijede novi projekti koje smo aplicirali i to za gradnju vodovoda i kanalizacije u Tekiću, nerazvrstanih putova, te prenamjenu stare škole za potrebe knjižnice i udruga- nastavlja Kovačević dodavši da HEP  završava rekonstrukciju električne mreže u Eminovcima, gdje općina financira „led“ javnu rasvjetu sa 126 rasvjetnih mjesta.

Predsjednik Općinskog vijeća i ravnatelj OŠ Mladost Boško Obradović ističe da su najprije sanirali područne škole u Treštanovcima,Cerovcu i Tekiću, te slijede Trapari i Rajsavac kako bi se djeca i obitelji zadržali u tim selima.

Zamjenik načelnika Mile Barišić i načelnik Kovačević najavili su pred izbore dogovore o nastavku ovdašnje koalicije HDZ-HSP Ante Starčević smatrajući da je bila uspješna, a otvoreni su i za druge stranke.

Na poseban upit portala pozega.eu o navodnim nepravilnostima prilikom asfaltiranja ulica kod jakšićkog mlina i željezničkog kolodvora dobiven je odgovor da su to ulaganja Hrvatskih cesta, koje su provele javni natječaj, te odabrali izvođače.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: